Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du jobba som forskare på hög nivå, med arbetsuppgifter i alla delar av forskningsprocessen från att söka anslag till analys och publikation. Institutionen strävar mot att producera forskning av högsta internationella standard och har en utpräglad samarbetsinriktning med krav på samfinansiering av gemensamma kärnstrukturer.

Din roll

Vi söker en epidemiolog med relevant kompetens inom forskning kring stress, trauma och dess hälsokonsekvenser från både genetiskt och miljömässigt perspektiv. Dina huvudsakliga uppgifter består av att öka och sprida kunskapen inom området. Du förväntas bedriva forskning på avancerad nivå kring sambanden mellan stress, traumatiska livshändelser, psykiatriska symptom och störningar samt tålighet mot sådan sjuklighet efter trauman. Forskningen är i hög utsträckning genetisk inriktad och använder sig av både molekylära och epidemiologiska metoder. Vid frågor om tjänsten, se kontaktuppgifter nedan i annonsen till Patrik Magnusson.

Detta är en deltidstjänst på 1 år med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Du som söker skall vara mycket motiverad och ha en etablerad vetenskaplig profil i ämnet och metoderna. Du skall ha en dokumenterad erfarenhet av att vara handledare för doktorander och behärska metodik kring register- och biobanks-baserad forskning med både molekylära och epidemiologiska metoder. Utmärkta kunskaper i både svenska och engelska krävs.

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent. Önskvärt är att du har minst 5 års erfarenhet inom forskningsfältet.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar skrivna på engelska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 Augusti 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2930/2020
Kontakt
  • Patrik Magnusson, 08-52482353
  • Sara Tiste, sara.tiste@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Gunnel Brolin, OFR, gunnel.brolin@ki.se
Publicerat 2020-08-01
Sista ansökningsdag 2020-08-17

Return to job vacancies