Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vår forskargrupp består av seniora och juniora forskare, biostatistiker, administratörer, forskningssjuksköterskor och doktorander. Arbetsmiljön är stimulerande, aktiv och kreativ. Kontoret delas med en annan forskargrupp som vi samarbetar med, vilket gör att vi är fler personer på arbetsplatsen dagligen. Gruppen studerar på olika sätt hälsorelaterad livskvalitet, symtom, viktutveckling och psykologiska aspekter hos patienter med övre gastrointestinal cancer med fokus på patienter som opereras för matstrupscancer. 
Forskargruppen samarbetar med professor Yvonne Wengström vid institutionen för neurovetenskap, vårdvetenskap och samhälle (NVS) där halva forskningstiden kommer att bedrivas i forskargruppens träningslabb på Karolinska Universitetssjukhuset. Forskningsprojekten fokuserar på fysisk aktivitet för patienter med olika cancerdiagnoser för att lindra symptom och problem relaterade till behandling för cancersjukdom. Gruppen består av sjuksköterskor, fysiologer, molekylärbiologer, administratör som i ett nära samarbete bedriver studierna.

Din roll

Vi söker en postdoktoral forskare med dokumenterad erfarenhet av forskning med fokus på nutrition, fysisk aktivitet och cancer, särskilt meriterande är tidigare forskningserfarenhet av matstrupscancer. Sökanden bör ha god förmåga att analysera och tolka forskningsdata samt skriva vetenskapliga artiklar och projektansökningar på engelska. Erfarenheter av kliniska datainsamlingar och randomiserade prövningar är meriterande liksom dokumenterad kunskap om och intresse för matstrupscancer.

Fokus kommer att vara på forskning, innefattande författande av originalartiklar, översiktsartiklar och anslagsansökningar, samt bistå med expertkunskap inom nutrition och cancer. I arbetsuppgifterna ingår även datainsamling med fokus på fysisk aktivitet och nutrition. Undervisning är begränsad, men kan bedrivas vid doktorandkurser, seminarier och ’journal clubs’. Sökande förväntas samarbeta och kommunicera bra med alla gruppens medlemmar. Den sökande kommer att handledas av professor Pernilla Lagergren och professor Yvonne Wengström.

Vem är du?

För att vara behörig krävs grundutbildning inom nutrition kombinerat med doktorsexamen i medicinskt ämne eller motsvarande kompetens vid ett universitet utomlands. 
Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Bedömningsgrunder

Ansökningarna kommer att bedömas utgående från sökandes vetenskapliga kvalifikationer såväl som de ovan efterfrågade erfarenheterna och kunskaperna. Vid bedömningen lägger vi särskild vikt vid vetenskaplig kvalitet och specialkunskaper i nutrition och fysisk aktivitet.
Viktiga personliga egenskaper är nyfikenhet, engagemang och social kompetens. God samarbetsförmåga är en förutsättning. Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i både skrift och tal krävs (eftersom engelska är det språk vi främst använder inom gruppen och svenska är språket som används i datainsamlingsarbete).

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

En postdoktoral forskare vid Karolinska Institutet innebär en tidsbegränsad anställning som ett första karriärsteg efter doktorsexamen. Denna anställning avser 6 månader, men förlängning med ett till två ytterligare år kan bli möjligt. Anställningen avser heltid med fördelning 50 % vid institutionen för MMK och 50 % vid NVS. 

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida http://ki.se/mmk/kirurgisk-vardvetenskap

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den xxx 2019.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juli 2020
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2452/2020
Kontakt
  • Pernilla Lagergren, Professor, pernilla.lagergren@ki.se
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2020-05-29
Sista ansökningsdag 2020-06-14

Tillbaka till lediga jobb