Vill du bidra till en bättre hälsa för alla!

Vill du arbeta i en organisation som på ett avgörande sätt bidrar till att förbättra människors hälsa?

Komparativ Medicin (KM) är Karolinska institutets centrala organisation med uppdrag att ta hand om dagens och utveckla framtidens försöksdjursverksamhet. Vår målsättning är att med specialistkompetens stödja Karolinska institutets forskning och utbildning. Ett etiskt förhållningssätt och att värna om en god miljö för både djur och människor är ledord i vår verksamhet.

Hos oss möter du kollegor och studenter från hela världen med ett gemensamt mål, att bedriva och delta i medicinsk forskning av toppkvalitet. I dagsläget är vi drygt 130 personer som arbetar inom KM, men verksamheten är under utveckling för att stärka Karolinska Institutets position som ett internationellt ledande medicinskt universitet.

Vi söker nu 1 djurteknisk specialist.

Din roll

Tjänsten som Djurteknisk specialist är en kombinerad tjänst med placering i Komparativ medicins verksamhetsstöd, under utbildningsenheten. Utbildningsenheten (The LAS Education & Training unit) ger kurser på olika nivåer. Vår målsättning är att erbjuda Sveriges bästa utbildning i försöksdjurskunskap och vi arbetar ständigt för att utveckla våra kurser och skapar nya vid behov. Som Djurteknisk specialist kommer du arbeta ca. 60% för vår utbildningsenhet där du bidrar med din kompetens för att uppnå våra mål. Din uppgift är att utbilda djurtekniker, forskare, doktorander och studenter inom försöksdjurskunskap. Du bistår närmaste chef i övriga utbildningsaktiviteter, seminarier och workshops.

Övrig tid, ca 40%, arbetar du med normalt förekommande uppgifter på en djuravdelning såsom daglig skötsel av gnagare, burbyte, biopsitagning, avel, märkning samt städning. Även journalföring och import/export av djur ingår i arbetet. En del tunga lyft förekommer. Tjänsten innefattar även administrativt arbete. 

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad djurtekniker och har flerårig arbetslivserfarenhet (5 år eller mer) av djurtekniskt arbete med mus och råtta. Du ska ha gedigen erfarenhet av handledning i försöksdjurskunskap. Du har dokumenterad erfarenhet av avelsarbete, olika injektions- och blodprovstekniker samt gavage. Vi ser gärna att du har erfarenhet av anestesi och olika relevanta kirurgiska tekniker. Meriterande är djurtekniskt arbete med andra djurarter än mus och råtta. Meriterande är också erfarenhet av databasen tick@lab. 

Du innehar goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift och goda datorkunskaper. Du är en naturlig pedagog som brinner för att lära ut dina kunskaper. Tjänsten ställer stora krav på flexibilitet då du kommer att växla mellan olika roller och arbetsuppgifter. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 11/6  

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2281/2020
Kontakt
  • Rafael Frias, Enhetschef, rafael.frias@ki.se
Facklig företrädare
  • Gunnel Brolin, OFR, gunnel.brolin@ki.se
  • Arif Kisana, SACO, arif.kisana@ki.se
  • Carina Hörnsten, SEKO, carina.hornsten@ki.se
Publicerat 2020-05-19
Sista ansökningsdag 2020-06-11

Return to job vacancies