Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelningen

Vid avdelningen för reproduktiv hälsa bedrivs barnmorskeutbildning, barnspecialistsjuksköterskeutbildning och forskning inom ämnesområdet sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa som relaterar till sexualitet, graviditet, förlossning, tiden efter barnafödandet inklusive amning, nyföddhetsperioden, fertilitetsreglering inklusive abort samt förebyggande åtgärder relaterat till sexuell ohälsa i såväl svenskt som globalt perspektiv. Undervisande personal består av adjunkter, lektorer och professorer. Ett flertal doktorander och postdoktorer är knutna till avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som postdoc i detta projekt kommer du att  studera kvinnors reproduktiva hälsa i ett livsloppsperspektiv. Samband med kvinnors mentala och kardiovaskulära hälsa undersöks. Studien utgör svensk del i en global studie. Du kommer att arbeta självständigt men i samverkan med andra forskare och övriga medarbetare på avdelningen. Medverkan i forskningsseminarier och i befintlig forskargrupp ingår i uppgifterna.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som postdoc är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Vi söker dig som har en doktorsexamen inom forskningsområdet reproduktiv hälsa eller nära angränsande områden. Sökande bör ha kompetens inom området global folkhälsa och en bakgrund inom sociologi/antropologi är meriterande. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses till exempel ledighet på grund av sjukdom eller föräldraledighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökningsförfarande Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska:

Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27/2 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Visstidsanställning. Tre månader med möjlighet till förlängning

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-845/2020
Kontakt
  • Sandra Vieru, Personaladministratör, 08-524 823 84
  • Helena LIndgren, Lektor, 073-3442599
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • John Inge Johnsen , SACO, 08-517 775 15
Publicerat 2020-02-17
Sista ansökningsdag 2020-02-27

Return to job vacancies