Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik (CLINTEC) har sin huvudsakliga verksamhet förlagd till Campus Huddinge i anslutning till Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Verksamhet finns även vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och på Campusområdet i Solna. Det finns 14 enheter vid CLINTEC. Verksamheten omfattar klinisk forskning, utbildning och utveckling. Vi arbetar i en internationell och mångkulturell miljö med grundutbildningsstudenter, forskarstuderande, utbytesstudenter inom ERASMUS-programmet, postdoktorala forskare, lärare och forskare vid Karolinska Institutet samt organisationer med gemensamma visioner om excellens i forskning, utbildning och utveckling. CLINTEC har ca 180 personer anställda, samt ca 200 forskarstuderande och 400 anknutna forskare och lärare. 

Avdelning
Levercellslabb tillhör enheten för Transplantationskirurgi och vår verksamhet är förlagd till Campus Huddinge. Vi har ett nära samarbete med patientområde Transplantation samt patientområde Övre buk på Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge. Vår forskning kretsar kring levermetabolism, leversjukdom samt levercellstransplantation och huvuddelen av vår forskning utgår från humana prover. Vi arbetar med cellodling, prekliniska och kliniska studier. Vi bedriver en core facilitet där vi isolerar primära leverceller från patient eller donatorvävnad och distribuerar dessa till forskare inom Sverige och norra Europa.

Arbetsuppgifter
Som Forskningsassistent kommer du att arbeta med både prekliniska och kliniska studier rörande reglering av gallsyrametabolism hos människa. Vid sidan av detta kommer du även arbete med den dagliga verksamheten på labbet inom vår core facilitet samt vårt kliniska projekt rörande transplantation av hepatocyter. Tillsammans med forskare kommer du att vara behjälplig i design av experiment och studier, genomförandet samt slutförandet av studier. Även förberedande av etikansökningar, biobanksansökningar samt sätta upp system och rutiner för att säkerställa regelefterlevnad inom GDPR ingår i arbetsuppgifterna.

Du kommer att arbeta med hantering av humanvävnad, hepatocytisolering, cellodling, samt utföra analyser såsom qPCR, ELISA, western blot, gallsyraextraktion, GC/MS och LC/MSMS, snittning och färgning. Analys av data, statistisk analys, sammanställande av data, skriva forskningsrapporter ingår också.

Tjänsten innebär ibland arbete utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer
Vi söker efter en flexibel och motiverad person med stor organisationsförmåga som vill arbeta i en internationell och dynamisk forskargrupp. Den sökande måste ha minimum en masterexamen, gärna Nutritionist eller motsvarande lämplig examen för tjänsten.

Du bör ha erfarenhet inom forskningsadministrativa uppgifter så som att skriva etikansökningar, biobanksansökningar samt riskbedömningar. Du skall ha erfarenhet av självständigt laborativt arbete, gärna med erfarenhet inom de analyser som beskrivs under arbetsuppgifter. Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift är en förutsättning för att klara jobbet, då nära kontakt med sjukvården krävs för dagliga arbetet.

Samarbetsförmåga, självständighet och initiativförmåga är viktiga egenskaper.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4751/2019
Kontakt
  • Ewa Ellis, Forskare, ewa.ellis@ki.se
Facklig företrädare
  • Christina Hebert, OFR, 08-585 838 77
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
Publicerat 2019-09-20
Sista ansökningsdag 2019-10-03

Tillbaka till lediga jobb