Karolinska Institutet, Universitetstandvården

Universitetstandvården utlyser nu en kombinations ST-tjänst inom endodonti.
Denna specialistutbildningstjänst erbjuder en fantastisk möjlighet till utveckling inom ämnesområdet endodonti då du tjänstgör 50 % vardera på kliniken för prevention & sjukdomsbehandling och på Specialistkliniken.

Vid kliniken för prevention & sjukdomsbehandling undervisar vi studenter och behandlar patienter inom endodonti och utgör tillsammans en stor kunskapsbank inom ämnesområdet endodonti. Vid denna klinik utbildar vi studenter och behandlar patienter även inom parodontologi och cariologi. Där arbetar cirka 25 tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor.

Vid Specialistkliniken bedriver vi utbildning och forskning inom endodonti, bettfysiologi, käkkirurgi, orofacial medicin, parodontologi och protetik. Specialistkliniken tar emot remisser från tandläkare och läkare på patienter med komplicerade eller särskilda vårdbehov. Där arbetar cirka 35 specialist- och ST-tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker.

Arbetsuppgifter
Karolinska Institutet startar januari 2020 en kombinations ST-tjänst i Endodonti. Tjänsten innebär halvtidstjänstgöring som ST-tandläkare på Specialistkliniken samt halvtidstjänstgöring som klinisk handledare på kliniken för Preventions- och sjukdomsbehandling. ST-utbildningen är sexårig motsvarande tre års heltid och följer målbeskrivning i enlighet med HSLF-FS 2017:77. Den kliniska ST-tjänstgöringen och teoretiska utbildningen kommer till största delen vara förlagd till Specialistkliniken på Karolinska Institutet.

Kvalifikationer
Krav:

 • Legitimerad tandläkare, utfärdad av Socialstyrelsen
 • Flerårig klinisk yrkesverksamhet (minst två års heltid allmänpraktik efter tandläkarexamen)

Meriterande:

 • Tjänstgjort under minst ett år på Specialisttandvårdsklinik
 • Visat ett målinriktat intresse inom ämnesområdet för att uppnå denna specialistbehörighet
 • Vetenskapliga meriter i ämnet
 • Tidigare god klinisk och praktisk handledning av tandläkarstudenter
 • Högskolepedagogisk utbildning

Vi söker dig som har mycket god pedagogisk- och samarbetsförmåga. Du bör även ha lätt för att ta egna initiativ. Vi värdesätter mycket god kunskaper i svenska och engelska. I rollen träffar du en hel del människor dagligen vilket förutsätter att du känner dig bekväm i detta och har god social kompetens. Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är flexibilitet, initiativförmåga och ett gott tålamod.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personliga egenskaper. Meritvärdering för ST-tjänsten sker enligt ett meritvärderingssystem som är fastlagt av N-SATS i kombination med de övriga kriterier som har angivits i annonsen.

Vi erbjuder dig

 • En lärande miljö där interaktion med studenter och kollegor och möjlighet att delta i seminarier bidrar till ständig kompetensutveckling.
 • En internationell miljö där olika erfarenheter och kunskaper tas tillvara
 • En verksamhet där hälsa och vård står i fokus. Som anställd kan du träna på arbetstid, få friskvårdsbidrag och har möjlighet att träna gratis på vårt egna gym BASE.

Ansökningsförfarande
Vill du vara med i vårt samhällsviktiga arbete så är du välkommen med din ansökan! Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Ansökan ska bestå av följande handlingar skriva på svenska eller något annat skandinaviskt språk: Personligt brev, curriculum vitae inklusive publicerade artiklar, bevis om legitimation samt de intyg du anser relevanta, t.ex. utbildningar/kurser inom ämnesområdet. Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2020
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4741/2019
Kontakt
 • Patricia De Palma, Klinikchef, 08-524 881 29, Prevention och sjukdomsbehandling
 • Joannis Grigoriadis, Klinikchef Specialistkliniken, 08-524 880 55
 • Anneli Korsheden, Personalhandläggare, 08-52488170
Facklig företrädare
 • Johanna Karro, ST/OFR , 08-524 888 01
 • Nikolaos Christidis,SACO, 070-037 49 67
Publicerat 2019-09-18
Sista ansökningsdag 2019-10-06

Return to job vacancies