Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Avdelningen för Ögon och Syn vid S:t Eriks Ögonsjukhus ansvarar för två tredjedelar av undervisningen av alla kurser som ingår i Optikerprogrammets grundutbildning samt hela Magisterutbildningen i klinisk optometri. I anslutning till utbildningen bedrivs forskning inom ögonområdet. En stor del av forskningen involverar strukturella mätningar av ögat, huvudsakligen med OCT teknik (Optical Coherenc Tomography). Utöver detta har enheten flera uppdragsutbildningar. Optikerutbildningarna kommer inom en snar framtid flytta till nya ögonsjukhuset som nu byggs i anslutning till nya Karolinska sjukhuset (Solna). Detta medför att vår verksamhet står inför nya och spännande utmaningar i och med att vår kliniska verksamhet kommer att utökas.

Arbetsuppgifter
Vi söker två kliniska lärare om 100 % som kan arbeta i anslutning till vår kliniska utbildningsverksamhet. I anslutning till den kliniska undervisningen ingår handledning vid patientbesök för båda grund- och magisterutbildningen, samt även kliniska övningar på moment i övningslab utan externa patienter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad optiker med magisterexamen (eller motsvarande kompetens, t.ex. Diagnostisk optometri). Erfarenhet av kliniskt arbete som optiker i traditionell optikerverksamhet är ett krav, samt erfarenhet av klinisk optometrisk handledning på grund- och avancerad nivå. Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi välkomnar personer som har en vilja att växa och utvecklas i sin pedagogiska och kliniska kompetens och som långsiktigt kan tänka sig att forskarstudera. Du ska vara positiv och utåtriktad samt ha en hög social kompetens för att kunna möta våra studenter och patienter. Viktigt är även förmågan att kunna jobba så väl i team som självständig, samt kunna ta eget ansvar för att ständigt utveckla vår kliniska utbildningsverksamhet. Du har dessutom datavana (journalsystem, t.ex. Optitec) och kunskaper om Officepaketet (framförallt Excel). Att kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift är en självklarhet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4482/2019
Kontakt
  • Marika Wahlberg, Enhetschef, Marika.Wahlberg.Ramsay@ki.se
  • Anna Wendel, Personaladministratör, anna.wendel@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-09-18
Sista ansökningsdag 2019-10-02

Return to job vacancies