Karolinska Institutet, NVS

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 490 miljoner år 2018, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Anställningen är knuten till sektionen för neurogeriatrik som består av sammanlagt ca 80 medarbetare. Sektionen bedriver framför allt translationell preklinisk forskning omAlzheimers sjukdom, andra demenssjukdomar och andra neurodegenerativa tillstånd i laboratorier i BioClinicum, KI Campus Solna och Neo, KI Campus Flemingsberg. Vi söker nu en administratör på heltid som kan stötta sektionsledning och medarbetare, tjänsten är tillsvidare och är främst placerad i BioClinicum i Solna.

Arbetsuppgifter
Som administratör på sektionen för neurogeriatrik kommer du att stödja sektionsledningen och anställd personal på sektionen, i administrativa frågor. Det innefattar huvudsakligen ekonomi- och personaladministration. Arbetsuppgifterna som utförs självständigt är såväl kvalificerade som mer rutinartade såsom:

 • Administrativt stöd till sektionens medarbetare.
 • Administrativt stöd till chefer i personalplanering.
 • Registrering av arvoden, resor och utlägg.
 • Löpande ekonomiadministration, avtal och fakturahantering.
 • Samordning av introduktion för nya medarbetare.
 • Samordning av disputationer, halvtidskontroller, licentiatexamen och liknande arrangemang.
 • Att var kontaktperson gentemot institutionsledningens administration.
 • Uppdatering av sektionens hemsida.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning på lägst gymnasienivå och god erfarenhet av administrativt arbete. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Datorvana krävs med goda kunskaper i Microsoft Office. Eftergymnasial utbildning är meriterande liksom erfarenhet från forskningsrelaterad- och/eller statlig verksamhet. Även internationell erfarenhet är meriterande samt att du har erfarenhet av att uppdatera information på webbsidor och har arbetat i system såsom Agresso, Primula och Drupal.
En förutsättning för arbetet är att du har en väl utvecklad social kompetens, god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad, positiv, prestigelös och har ett flexibelt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3756/2019
Kontakt
 • Maria Ankarcrona, 073 625 14 97, maria.ankarcrona@ki.se
 • Ulla Cronfalk-Hernlund, 08- 524 868 18, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se
 • Maria Staiger , 08- 524 837 79, maria.staiger@ki.se
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Biborka Bereczky Veress, SACO, 070 173 85 75
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-15

Return to job vacancies