Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, Styrelsestöd/externa rel.

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Avdelningens uppdrag är att vara ett strategiskt och administrativt stöd till KI:s ledning, fakultetsnämnd och övriga beredande och beslutande ledningsorgan. I uppgiften ingår att på ett högkvalitativt och rättssäkert sätt bland annat handlägga ärenden, bereda samt genomföra utredningar.

Avdelningen är indelad i enheterna Fakultetskansliet, Internationella kansliet och Grants Office. Vid Fakultetskansliet arbetar ett tjugotal medarbetare. Här handläggs och samordnas frågor inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå, utbildning på forskarnivå samt forskning för KI:s olika ledningsorgan. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en kvalificerad vetenskaplig sekreterare som främst kommer att arbeta med att bereda ärenden till Fakultetsnämnden och Kommittén för forskning. Arbetsuppgifterna är omväxlande och stimulerande och däri ingår bland annat handläggning och ta fram underlag, genomföra utredningar och uppföljningar, bereda remissvar samt skriva protokoll

Kvalifikationer

Du har doktorsexamen från medicinsk, naturvetenskaplig eller teknisk fakultet. Du har mycket goda kunskaper om universitets- och högskolesektorn samt den akademiska forskningens villkor, regelverk och dess finansiärer. Du har erfarenhet från arbete med en bredd av frågor vad gäller handläggning, utredning och uppföljning av forskning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Arbetet kräver god förmåga att samarbeta och samverka med flera aktörer, såväl interna som externa. Som person är du lyhörd och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Arbetet ställer stora krav på självständighet, analytisk förmåga, initiativförmåga, noggrannhet och planering. Du ska vara strukturerad i ditt sätt att arbeta, ha lätt för att samarbeta, vara serviceinriktad, ha ansvarskänsla och integritet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3726/2019
Kontakt
  • Marie-Louice Isacson, avd.chef, 08-524 86 524
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-09

Return to job vacancies