Karolinska Institutet

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Avdelning
På avdelningen för Klinisk mikrobiologi studeras sjukdomsprocesser i celler och vävnader orsakade av humanpatogena virus och bakterier. Forskningen genomsyras av ett translationellt fokus där sjukdomsproblem identifierade inom sjukvården ligger till grund för utveckling av förbättrad diagnostik och terapi. Forskningen spänner från molekylär virologi, virus-cell interaktioner, enskilda virusgener och proteiners funktion och dess effekter hos den infekterade patienten. Inom bakteriologi studeras bl.a antibiotika påverkan på den humana normalfloran och interaktioner mellan bakterier med protozoer. Läkar- och tandläkar-studenter utbildas i basal och klinisk mikrobiologi.

Volkan Özencis forskargrupp
Vår forskargrupp fokuserar på att utveckla och utvärdera diagnostiska metoder inom klinisk mikrobiologi. Vi har tidigare utvecklat en snabbdiagnostisk metod för identifiering av mikroorganismer från blododlingsflaskor. Enligt en ny enkätundersökning används metoden i 40% av universitetslaboratorier i Europa. Vi har deltagit och varit ledare för stora kliniska studier inom klinisk mikrobiologi.  

Vi söker 2 forskningsassistenter. Arbetet innebär validering och verifiering av diagnostiska metoder med ex-vivo och in-vitro studier och utveckling av diagnostiska metoder inom klinisk mikrobiologi samt samling av kliniska stammar för studier.

Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid och löper 2 månader (mellan juli-augusti 2019).

Arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara inom forskning om mikrobiologisk diagnostik av svåra infektionssjukdomar ffa sepsis, inklusive provinsamling, klinisk verifiering av metoder, tex blododlingar. Vidare ingår metodutvecklingsarbete, kvalitetssäkringsarbete samt bearbetning och analys av forskningsdata. Tjänsten är på heltid, allmän visstidsanställning på 2 månader (mellan juli-augusti 2019). Diverse administrativa arbetsuppgifter kan förekomma tex. inventering, registrering och inventariemärkning.

Kvalifikationer: 
Du har utbildning eller arbetserfarenhet inom området eller studerar t.ex.  medicin. Erfarenhet av arbete inom forskning ffa snabbdiagnostiska metoder inom sepsis och blododlingar och verifiering av kommersiella snabba resistensmetoder är högst meriterande. Vi ser gärna att du behärskar hög nivå engelska i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet. Det viktigt är att du har ett öppet sinne för förändringar, är flexibel, och är lösningsorienterad. Arbetet innebär daglig kontakt med många olika personalkategorier vilket gör det viktigt att du har god serviceanda, ett positivt bemötande, en god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3283/2019
Kontakt
  • Volkan Özenci, 08-52480000
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-06-04
Sista ansökningsdag 2019-06-16

Return to job vacancies