Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?


Vårt uppdrag är att bedriva forskning och utbildning i samverkan med sjukvården. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsskede där institutionen växer i och med ett stort forskningsintresse på Södersjukhuset och att utbildningarna blir fler. Vi utbildar läkare och sjuksköterskor på grund- specialist- och forskarutbildningsnivå och i vinter startar även ett utbildningsprogram för operationssjuksköterskor.


Arbetsuppgifter
Vi söker nu en Administrativ chef som ska vara ytterst ansvarig för den administrativa funktionen vid institutionen. Du kommer att arbeta nära Per Tornvall som är prefekt vid institutionen och du sitter med i verksamhetens ledningsgrupp för strategiska frågor. Till din hjälp har du 9 erfarna medarbetare som du leder inom HR- Utbildning - och Ekonomiområdet.

Dina viktigaste arbetsuppgifter är:

•Ledning: Styrning, samordning, kvalitetssäkring och utveckling av den administrativa verksamheten
•Ekonomi: Övergripande ansvar för budget, uppföljning, redovisning, avtal och ekonomiska analyser
•HR och administration: Övergripande ansvar för personalfrågor, rekrytering, personalutveckling samverkansfrågor, registratur, inköp och upphandling.
•Utbildning: Övergripande ansvar för institutionens grund- och forskarutbildningsadministration
•Institutionens interaktion med KI:s övriga institutioner och centrala universitetsförvaltningen
•Samverkan med Södersjukhuset AB avseende lokaler, miljö, säkerhet och arbetsmiljö

Du kommer även att vara operativt stöd och bollplank till forskargruppsledarna.


Kvalifikationer
Vi letar efter en kommunikativ, analytisk och prestigelös ledare som tycker om att samarbeta och skapa struktur. Om du har erfarenhet från högskola/universitet eller från sjukvården är det meriterande. Den administrativa funktionen utgör ett stöd till kärnverksamheten och sker i samverkan med sjukvården. Därför är det viktigt att du är självgående, service- och samarbetsinriktad, initiativrik och en duktig organisatör. Du har lätt för att skapa en helhetsbild och kan prioritera och delegera. Tidigare personalansvar, erfarenhet av verksamhetsplanering och goda kunskaper inom ekonomi- och budgetarbete är ett krav i tjänsten.

Att inge förtroende, vara kommunikativ och ha en hög integritet är viktigt i rollen som Administrativ chef på KI, eftersom mycket av arbetet sker i dialog med verksamhetens forskare och lärare. Institutionen har många kontaktytor, såväl inom som utanför organisationen. I urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, förmåga att skapa en bra stämning och ett positivt arbetsklimat.

Vi ser att du har högskoleutbildning inom HR, ekonomi eller annat relevant område för tjänsten. Institutionen verkar i en internationell miljö, vilket ställer krav på muntliga och skriftliga kunskaper i både svenska och engelska. Erfarenhet av arbete inom högskola/akademi eller en annan forskningsinriktad organisation är starkt meriterande.


Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Intervjuer kommer att ske löpande och kan komma att påbörjas innan ansökningstidens slut. Ledarskap och personlighetstest används i rekryteringsprocessen. Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Varmt välkommen in med din ansökan, dock senast den 29:onde maj 2019


Om Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset
Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset (KI SÖS) bedriver grundutbildning, specialistutbildning och forskarutbildning samt internationellt erkänd forskning med fokus på vanligt förekommande sjukdomar och skador. Målsättningen med all verksamhet är att förbättra människors hälsa.

Vid institutionen administrerar vi kurser inom läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammet. Därutöver administrerar vi fristående kurser, SK-kurser och uppdragsutbildningar. Vi utökar utbildningsuppdraget från vårterminen 2020


Om Karolinska Institutet

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter sommaren
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Referensnummer 2-2899/2019
Kontakt
  • Lotta Fylking, Hr-specialist, 08-524 867 43
  • Per Tornvall, Prefekt, 08- 524 875 04
Facklig företrädare
  • Gunnel Brolin, OFR, 08-524 810 63
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Torkel Falkenberg, SACO-S, Torkel.Falkenberg@ki.se
Publicerat 2019-05-15
Sista ansökningsdag 2019-05-29

Return to job vacancies