Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Vi välkomnar ansökningar till en tjänst som forskningsassistent på heltid till Emily Holmes forskargrupp. Arbetet i forskargruppen bygger på ett djupgående intresse för psykisk hälsa, och övergången från grundforskning till skapandet av innovativa interventioner för att förbättra psykologisk behandling. Forskningen kombinerar perspektiv från klinisk och experimentell psykologi, med ett interdisciplinärt fokus som inkluderar bland annat psykologi, psykiatri, kognitiv vetenskap och neurovetenskap.

Ett aktuellt fokus i Emily Holmes forskargrupp är att använda tillgänglig kunskap om mental imagery för att utveckla innovativa interventioner för behandling av psykologiska trauma. Mental imagery finns representerat i många psykologiska åkommor, från påträngande minnen av tidigare traumatiska händelser, till flash-forwards i bipolär sjukdom. Vi jobbar med både kliniska studier, och med labstudier. I forskargruppen finns ett fokus på områden där psykologiska trauma är vanligt förekommande, såsom hos patienter som vårdas på sjukhus efter till exempel traumatiska händelser som föranlett akutsjukvård (EKUT projektet), och hos personer med flyktingbakgrund (Lupina projektet). Hos flyktingar och asylsökanden finns en hög förekomst av psykiatriska sjukdomar som involverar påträngande minnen, såsom PTSD. Vidare är antalet människor på flykt idag större än någonsin förut, varför behovet av innovativa, effektiva behandlingsinsatser för dem som behöver hjälp är mycket stort. Vi jobbar även med ”experimental psychopathology”-metoder med frivilliga försökspersoner i labb-miljö (analoga trauma med hjälp av filmklipp/’stressful films’).

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en forskningsassistent på heltid som kommer att arbeta i denna translationella kliniska och experimentella miljö, med projekt som undersöker trauma i olika grupper (exempelvis sjukhuspatienter, flyktingar, i labbet, med mera). Du kommer att vara involverad i utveckling av studier, samt i sammanställning av resultat till vetenskapliga tidskrifter. Vidare kommer du att arbeta med administrativa uppgifter som ingår i forskningsprojekten och stötta forskargruppsledaren i frågor relaterade till administration och genomförbarhet. Exempel på detta inkluderar att delta i förberedelser för konferenser. I ditt arbete kommer du även att delta i förekommande rutiner, exempelvis forskningsdokumentation med KI-ELN, strategier för att använda metoder för öppna-data, arbete med etik- och anslagsansökningar, med mera. Du kommer att involveras i samarbete med andra yrkeskategorier kring de aktuella projekten.

I denna tjänst kommer du dessutom att arbeta med utveckling, planering och datainsamling inom EKUT-projektet, vilket bland annat innebär att förlägga arbets- och mötestid till Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge vid behov, samt på andra platser utifrån projektets behov och utveckling. Du kan komma att behöva resa inom din tjänst, såväl inom som mellan Stockholm och Uppsala. Vidare kommer du att arbeta i de andra projekten (Lupina-projektet, lab-studier) vartefter projekten utvecklas. Du kommer att närvara vid veckovisa gemensamma forskargruppsmöten i Uppsala, utifrån gruppens behov. Återkommande gemensamma möten och nära samarbete med teamet på KI (Professor Holmes, postdoc Kanstrup) förväntas. Tjänsten innebär också arbete med tekniska lösningar inom ramen för projektets olika delar, såsom app-utveckling och internet-anpassning.

Kvalifikationer
Sökanden ska inneha psykologexamen (Bachelors i Psychology) genomförd innan anställningen påbörjas. Sökanden ska ha erfarenhet av, och intresse för, vetenskapligt förankrat arbete i klinisk kontext. Vidare efterfrågas goda kunskaper inom kvantitativ metod och analys i labbet, särskilt experimentella färdigheter av ’the stressful film paradigm’  och erfarenhet av att förstå psykologiska trauma ifrån ett mekanistiskt perspektiv. Vidare efterfrågas goda kunskaper av protokoll-baserad traumaforskning i sjukhusmiljö. Tidigare erfarenhet av och kompetens inom ’experimental psychopathology’ (labstudier och film paradigm),  med inriktning på vetenskap för metodförbättring kommer att vara viktig för forskargruppen.

God förmåga till planering av din tid och av dina arbetsuppgifter är av yttersta vikt för tjänsten. Vana vid att arbeta målinriktat och med rak och tydlig kommunikation är krav för denna tjänst. Vidare söker vi dig som har vana av att ta emot och utvecklas av kontinuerlig feedback samt har erfarenhet att arbeta mot gemensamma mål i ett krävande och nydanande forskningsfält.

God samarbetsförmåga och erfarenhet av interdisciplinärt samarbete och teknisk kompetens är förutsättningar för tjänsten. Sökanden behöver ha god svenska muntligen och skriftligen. Då en stor del av forskargruppens arbete och kommunikation med externa samarbetspartners sker på engelska, är även goda kunskaper i engelska muntligen såväl som skriftligen ett krav. Dokumenterade färdigheter av arbete med forskningsrelaterad administration och kommunikation är önskvärt.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Slutet av augusti
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2814/2019
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, 08-524 832 40
  • Emily Holmes, emily.holmes@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-05-26

Tillbaka till lediga jobb