Karolinska Institutet, Institutionen för neurovetenskap

Institutionen för neurovetenskap består av ca 240 personer och utgörs av ett antal forskningsgrupper som studerar olika aspekter av nervsystemets funktion. Undervisning är en grundläggande aktivitet vid institutionen, såväl på grundutbildningen som på forskarutbildningen. Varje år disputerar cirka 15 doktorander vid institutionen och många av studenterna har utvecklat framstående karriärer såväl inom den akademiska- som den privata sektorn. Institutionen ansvarar även för grundutbildning i neurovetenskap, anatomi och histologi i ett antal av programmen vid Karolinska Institutet.

Institutionen för neurovetenskap bedriver utbildning i ämnet anatomi för blivande läkare, tandläkare, fysioterapeuter, biomedicinare, logopeder, tandhygienister, optiker och barnmorskor vid Karolinska Institutet. Vid sidan om ett omfattande undervisningsuppdrag inom grundutbildningen bedriver institutionen forskarutbildning och forskning, främst inom neurovetenskap.

Arbetsuppgifter

Undervisning på grund- och avancerad nivå i ämnet makroskopisk anatomi samt forskning i ämnet neurovetenskap. Bland arbetsuppgifterna ingår dissektioner, demonstrationer av anatomiskt material, föreläsningar, grupphandledning, framställning av undervisningsmaterial, examinationer och samverkan med kliniska lärare för att vidareutveckla ämnets kliniska relevans. Kurs- och momentansvar och administrativa uppgifter ingår i tjänsten. Ett övergripande ansvar för anatomiämnet vid institutionen och donationsverksamheten vid Karolinska Institutet kan komma att ingå i arbetsuppgifterna. Sökanden förutsätts bedriva egen forskning inom neurovetenskap och att ägna tid åt egen vidareutbildning inom ämnet anatomi. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på sex år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor. Tillträde omgående.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har medicine doktorsexamen och läkarexamen. Läkarlegitimation är meriterande, då det bidrar till att ge studenter en tydlig klinisk koppling mellan anatomiämnet och olika sjukdomstillstånd. Sökande skall ha genomgången forskarutbildning och betydande erfarenhet av undervisning i ämnet anatomi. Eftersom en stor del av anatomiundervisningen vid Karolinska Institutet sker med hjälp av humanpreparat erhållna via ett donationsprogram, är erfarenhet av dissektionsundervisning meriterande. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska språket är ett krav. Pedagogisk skicklighet, lätt för att ta egna initiativ samt god samarbetsförmåga är viktiga kvalifikationer. Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är flexibilitet och självständighet.

Bedömningsgrunder 

Vid bedömningen av de sökande tas hänsyn till vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Lång erfarenhet av undervisning i anatomi med latinsk nomenklatur inom flera utbildningsprogram, särskilt föreläsningar i topografisk anatomi omfattande hela människokroppen och dissektionshandledning samt interaktiva undervisningsformer är meriterande. Kurs- och/eller momentansvar inom olika kurser, utarbetande av undervisningsmaterial och kunskap om användande av datoriserade hjälpmedel inom anatomiundervisningen har meritvärde. Dokumenterade interaktioner med andra lärosäten som bedriver anatomiundervisning betraktas ha ett positivt värde. För att bedöma vilken kandidat som har de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter, kommer en helhetsbedömning som beaktar kompetens, skicklighet och samarbetsförmåga att genomföras.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5468/2018
Kontakt
  • Björn Meister, 08-5248 7025 (Bjorn.Meister@ki.se)
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Cecilia Björkdahl, SACO , 08-524 872 65
  • Anne Edgren, OFR/S, P, O, 08-524 87570
Publicerat 2018-10-12
Sista ansökningsdag 2018-11-02

Tillbaka till lediga jobb