Karolinska Institutet

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

I Sverige står KI för den enskilt största andelen av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Är du en strategisk och problemlösande IT-arkitekt som vill arbeta med IT-infrastruktur i moderna tekniska miljöer? Karolinska Institutet behöver din expertis så välkommen med din ansökan!

Avdelningen
Universitet befinner sig i ett skede av förändring och utveckling där IT spelar en central roll. IT-avdelningen består av ca 75 medarbetare och antalet beräknas öka under 2019. Vi arbetar med att leverera verksamhetsstöd i form av drift, underhåll och utveckling av IT-lösningar. Samarbete över enhetsgränserna är mycket viktigt men även mot övriga interna avdelningar och staber.
Infrastrukturenheten består i nuläget av ca 15 personer som tillsammans stödjer varandra i ansvaret för teknikutveckling och drift av myndighetens infrastruktur och IT-system.

Arbetsuppgifter
I rollen som Infrastrukturarkitekt hos oss på Karolinska Institutet kommer du att utgöra en ny funktion med fokus på IT-infrastruktur och arbeta med strategier och policyer för IT-infrastrukturen. Du kommer även stötta tekniker vid framtagandet av IT-infrastrukturdesign.
Du kommer tidigt delta i projekt som rådgivande expert och bevaka att de lösningar som tas fram följer vår strategi och motsvarar våra krav. Du kommer agera spindel i nätet mellan beställare, leverantör och projektdeltagare och är med och påverkar resultatet av våra projekt. Du kommer ta fram kreativa lösnings- och designförslag på infrastruktur tillsammans med berörda tekniker. I våra upphandlingar kommer du ha en viktig roll för att se till att kravspecifikationer harmoniserar med övergripande plan för IT-miljön.

Kvalifikationer
För denna tjänst är det ett krav att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. För att passa i rollen ska du ha minst 5 års bred erfarenhet inom IT-infrastruktur antingen som tekniker och/eller arkitekt inom följande:
- Nätverk och nätverksinfrastruktur
- Design inom infrastrukturområdet
- Lagringslösningar 
- Teknisk problemlösning
- VMware
- Databaser som Oracle, MSSQL och MySQL
- High availability-lösningar inom minst en av följande tekniska plattformar; RedHat, Microsoft alternativt VMware-cluster.

Du ska ha erfarenhet av att leda medarbetare i komplexa projekt och/eller som linjechef. Du har erfarenhet av förvaltningsmodeller. Du har vidare erfarenhet av  informationssäkerhet och personuppgiftsfrågor.
Meriterande är om du har kompetens och erfarenhet av:
- Certifiering som IT-arkitekt och/eller relevanta produktfamiljer
- LOU och avtalsfrågor med kunder och leverantörer
- Outsourcing inom motsvarande områden (server och lagring)
- Katastrofsäkrade lösningar med cluster som spänner över två datorhallar
- ITIL-processer (incident, problem och change)
- Systemutveckling samt ledarskap.
- Erfarenhet av akademisk verksamhet

Personliga Egenskaper
Vi söker dig som har en problemlösande analysförmåga med ett strategiskt perspektiv på hur problem kan lösas. Du är strukturerad och håller uppsatta tidsramar. Du har förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du är självgående och kan ta ansvar för dina uppgifter. Det är även viktigt att du är uthållig och ser till att resultat uppnås.
I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Urval och intervjuer sker löpande varför vi önskar få in din ansökan så snart som möjligt.  

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4935/2018
Kontakt
  • Tobias Grundel, enhetschef, 08-524 880 49
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2018-09-14
Sista ansökningsdag 2018-10-07

Return to job vacancies