Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
John Axelssons forskargrupp bedriver forskning om sömn, kognition och hälsa. Gruppen består av post-docs, doktorander, forskningsassistenter och studenter. Vi har både nationella och internationella samarbetspartners. (www.ki.se/psychology/sleep)

Arbetsuppgifter
Vi söker en person som ska bearbeta insamlade data från studier som undersökt arbetstider, sömn och psykosocial stress, till exempel analysera tidsanvändningsdata i relation till subjektiv stress och självrapporterad sömnkvalitet i en undersökning av arbetstidsförkortning och hälsa. Arbetsuppgifterna omfattar databearbetning, genomförande av avancerade statistiska analyser, sömnanalys, och publicering av artiklar i peer-review tidskrifter.

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har avlagt doktorsexamen i folkhälsovetenskap eller psykologi, alternativt har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Vid tillsättningen kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet visad genom dokumenterad kunskap om kvantitativ forskning med inriktning på longitudinella data avseende arbetstider, tidsanvändning, subjektiv stress och sömn, analys av aktigrafi och sömnscoring, statistiska analyser baserade på modellering av longitudinella data, till exempel användning av mixed multi-level metoder, och vid förmåga att publicera i vetenskapliga tidskrifter. Vikt kommer även att fästas vid förmåga att kommunicera i tal och skrift och att samarbeta. Flytande svenska är ett krav på grund av kontakter med deltagare i forskningsstudien. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2684/2018
Kontakt
  • Elin Johansson, personalansvarig, 08-524 830 44
  • John Axelsson, professor, john.axelsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-05-14
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Tillbaka till lediga jobb