Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Professor David Mataix-Cols och Docent Christian Rück och deras forskningsgrupper bedriver forskning inom tvångssyndrom, samlarsyndrom, dysmorfofobi och relaterade störningar och forskningen har på senare år gjort stora framsteg bland annat med att ta fram nya behandlingar och bättre förstå bakgrunden till sjukdomarna.

Vi söker en forskningsassistent som skall arbeta i en stor genetisk studie av tvångssyndrom som försöker ta reda på sjukdomens orsaker. Projektet har startat och vi söker en forskningsassitent till vårt team som nu består av en forskningssjuksköterska, en doktorand och flera forskare.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär bland annat att skicka informationsbrev till potentiella studiedeltagare, telefon- och brevkontakt, datainmatning mm.

Arbetet sker kontorstid. Projektet kommer att pågå i två år.

Kvalifikationer
Sökande förväntas ha samtliga följande kvalifikationer (a) goda kunskaper i standarddatorprogram (MS Officepaketet), (b) förmåga att leverera data med hög noggrannhet, och (c) dokumenterad förmåga att prestera på en hög nivå. Erfarenhet av arbete i medicinsk forskningsmiljö är en fördel.

Vi söker individer som kan arbeta bra i team och som tidigare visat initiativförmåga, flexibilitet och en förmåga att självständigt organisera sitt dagliga arbete.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-832/2018
Kontakt
  • Sandra Mathisen, personaladministgratör, sandra.mathisen@ki.se
  • Christian Rück, docent, Christian.Ruck@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2018-02-09
Sista ansökningsdag 2018-03-01

Tillbaka till lediga jobb