Karolinska Institutet, Institutet för miljömedicin

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Avdelning
Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa (www.ki.se/imm/iir) bedriver forskning om arbete och hälsa med fokus på intervention och implementering. Målsättningen är att genom högkvalitativ forskning och utbildning utveckla, utvärdera och implementera evidensbaserade och kostnadseffektiva metoder i samhället. Vår forskargrupp är tvärvetenskaplig och består av cirka 20 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en postdoktor inom ett forskningsprojekt om implementering av samverkan mellan primärvård och arbetsgivare som syftar till ökad återgång i arbete för personer drabbade av psykisk ohälsa, samt etiska aspekter kopplade till sådan samverkan. Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med projektledare och projektgrupp genomföra studier inom projektets områden. Detta innefattar att genomföra kvalitativa intervjuer, utföra analyser av insamlat material, och författa vetenskapliga manuskript. I arbetsuppgifterna ingår viss administration och projektkoordinering. Tjänsten innebär även att bidra till forskargruppens utveckling i stort och att skriva, eller medverka i, forskningsansökningar kan bli aktuellt. Tjänsten är en visstidsanställning under 12 månader. 

Kvalifikationer
Behörig att vara anställd som postdoktor är den som innehar en doktorsexamen avlagd de senaste sju åren. Även den som avlagt examen tidigare kan komma ifråga om det finns särskilda skäl. Kvalifikationer för denna position är utbildning inom vårdvetenskap, folkhälsovetenskap, beteendevetenskap eller liknande. Tidigare erfarenheter av arbete med kvalitativa intervjuer och kvalitativ analys är ett krav. Har du erfarenhet av att arbeta med program för att strukturera kvalitativa data (ex vis NVivo) är detta meriterande. Erfarenhet av arbete inom primärvård eller närliggande områden är meriterande. I övrigt förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, liksom att du har god analytisk förmåga och god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Den sökande ska behärska svenska och engelska språket.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  4. Verifikationer för tillgodoräknande av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet eller andra liknande omständigheter

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-664/2018
Kontakt
  • Elisabeth Björk Brämberg, forskarassistent, + 46 8 524 874 12 / elisabeth.bjork.bramberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Malahat Mousavi, SACO-S, +46 8 524 875 24 / malahat.mousavi@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, +46 8 524 874 19 / niklas.andersson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, + 46 8 524 840 80 / henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-02-06
Sista ansökningsdag 2018-05-01

Return to job vacancies