Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Varje år drabbas 16 miljoner människor av stroke och nästan 6 miljoner avlider. Bland de överlevande har hälften av patienterna kvarstående funktionsbortfall. I Sverige drabbas årligen 23 000 personer av stroke och det är den tredje vanligaste dödsorsaken. Stroke kan orsakas av en blodpropp eller blödning i hjärnan. Inom forskargruppen Stroke finns flera spännande projekt.

På strokeforskningsenheten arbetar idag ca 15 personer med olika kompetens; läkare, forskningssköterskor, projektledare och datamanagers. Arbetet på enheten leds av Professor Nils Wahlgren.

Vi söker nu en forskningssköterska inom ramen för studien Efficacy oF Fluoxetine – a randomisEd Controlled Trial in Stroke (EFFECTS). EFFECTS är en akademikerdriven randomiserad, kontrollerad studie där vi undersöker om en kapsel fluoxetin 20 mg jämfört med placebo om dagen i 6 månader efter akut stroke kan förbättra patientens funktionsförmåga. Vi inkluderar både ischemisk och haemorrhagisk stroke. Behandlingen påbörjas inom 2-15 dagar efter strokeinsjuknandet och pågår under 6 månader. Patienten följs under 12 månader.

EFFECTS leds av medicine doktor Erik Lundström, sektionsöverläkare vid strokeavdelning R15, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna. Fluoxetin är en selektiv återupptagshämmare (SSRI) och används ofta till att behandla depression. Nu vill vi använda läkemedlet på en annan indikation – återhämtning efter stroke.

Syftet med EFFECTS är att undersöka om behandling med en kapsel fluoxetin 20 mg per dag under 6 månader efter akut stroke förbättrar patientens funktionsförmåga. Detaljerad information finns på studiens hemsida www.effects.se.

Studien arbetar enligt Objective Key Results (OKR)-modellen, dvs ett antal uppställda mål med underställda nyckelresultat. Utvärdering sker initialt varje vecka, därefter glesare. Bestäms enligt överenskommelse.


Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna för tjänsten som forskningssköterska innebär bland annat:

  • Följa Good Clinical Practice (GCP) och alla gällande förordningar avseende forskning
  • Screening av möjliga patienter på Karolinska sjukhuset
  • Information till patienter och anhöriga om vad det innebär att gå med i studien
  • Efter medgivande från ansvarig prövare, inkludering av patienter i EFFECTS
  • Uppföljning av patienter samt samtal med anhöriga
  • Införande av källdata i OpenClinica (elektronsikt CRF-system)
  • Bokning av patienter för återbesök, egen mottagning samt till läkarmottagning
  • Handhavande av studieläkemedel och prövarpärm samt alla logg- och screeninglistor inklusive journalanteckningar
  • Medverka och förbereda monitorering
  • Skicka ut 6- och 12-månader centrala enkäter

Utvärderingen och anpassning av arbetsuppgifter sker löpande och anpassas till kompetens. Din närmaste chef blir dr Erik Lundström och tjänsten är placerad på Karolinska sjukhuset i Solna. Du kommer även att jobba tillsammans med EFFECTS koordinerade center, som är beläget på Danderyds sjukhus, framförallt med EFFECTS Trial Manager och Trial Manager Assistent och vid dessa tillfällen kan arbetsplatsen vara Danderyds sjukhus.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning och klinisk erfarenhet av strokevård. Erfarenhet inom kliniska prövningar och forskning är meriterande, liksom utvecklingsarbete inom både vård och administration. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning samt dokumenterad förmåga att prioritera och strukturera mer komplexa arbetsuppgifter.

Den vi söker är drivande, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. Du tycker det är roligt och förstår värdet av att ge god service. Du läser och skriver engelska bra och är van vid olika data- och IT-applikationer (bl.a. Office-paketet, TakeCare, OpenClinica).

Utbildning inom EFFECTS-specifika krav kommer att genomföras.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer 2-3919/2016
Kontakt
  • Erik Lundström, forskare, 08-517 746 97, erik.lundstrom@ki.se
  • Kajsa Agnevik, 08-524 832 82
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Gunnel Brolin, OFR, 08-524 810 63, gunnel.brolin@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Sista ansökningsdag 2016-11-02

Tillbaka till lediga jobb