Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en nyfiken och motiverad forskningsassistent inom området medicinska sensorer för att ansluta till ett tvärvetenskapligt projekt inom transnationell medicinsk forskning vid Karolinska Institutet. Detta är en spännande möjlighet att delta i banbrytande forskning kring utveckling av biosensorer för medicinsk diagnostik. Parlak-teamet vid Institutionen för Medicin, Solna, fokuserar på att utveckla nya medicinska diagnostiska metoder och skapar nya tvärvetenskapliga forskningsområden då det finns en enorm potential för nya grundläggande insikter att upptäckas.

Din roll

En nyfiken och talangfull forskningsassistent med praktisk erfarenhet av elektrokemiska sensorer behövs för att bygga en ny medicinsk apparat och arbeta i teamet. Specifikt kommer du att arbeta med tillverkning av elektrokemisk biosensor för immunövervakning. Du kommer att vara en integrerad medlem av teamet som arbetar med att generera högkvalitativa biomedicinska apparater i en hög genomströmningsformat. Arbetet inkluderar tillverkning av sensoruppsättningar, design av biorecognition och analys av elektrokemiska analyser. Uppgifterna för positionen inkluderar också rapportering och spridning av data. Ditt arbete kommer därmed att bidra till det övergripande målet med projektet; att möjliggöra snabb, korrekt och säker analys, vilket gör det möjligt för kliniker att förbättra behandlingsbeslut till förmån för patienter.

Det här projektet är ett samarbete mellan olika avdelningar vid Karolinska Institutet. Vår vision är att möjliggöra snabba, korrekta och säkra provtagningsstrategier, vilket gör att kliniker kan förbättra behandlingsbeslut till förmån för patienter. Projektet kommer att illustrera den banbrytande naturen i linje med sina kärnprinciper. För det första, på en grundläggande nivå, kommer elektroanalys och in-situ-stabilisering att ge ytterligare insikter i principerna för immunövervakningsapparater på en skala där de inte har studerats tidigare. I motsats till traditionella metoder kommer detta projekt att anta en tvärvetenskaplig metod för att övervinna befintliga problem. Sammantaget kommer resultaten från projektet att vara en modellplattform och bana vägen för övervakningssystem och medicinsk diagnostik.Här beskriver du arbetsuppgifter och ansvarsområden.

Vem är du?

Vi söker efter en motiverad, driven, nyfiken och entusiastisk person som är intresserad av vårt forskningsområde och redo att utforska nya vägar inom vetenskapen. Kandidaterna bör ha ett samarbetsinriktat förhållningssätt till forskning, arbeta produktivt i ett team och bidra till en god social miljö i laboratoriet. Kandidater med tidigare erfarenhet av elektrokemisk avkänning kommer att prioriteras. Erfarenhet inom immunologi, biorecognition design och erfarenhet inom mikrofabrikation är betydande meriter. Erfarenhet av cellodling och mikroskopi är inte nödvändigt men betraktas som meriter. Sökanden behöver ha en hög grad av självständighet och motivation men bör inte ha några problem med att arbeta i ett team, med tanke på projektets samarbetsnatur. Flytande engelska är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tio avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom Onur Parlaks team. Parlak team är ett nyligen etablerat forskningsteam inom Dermatologiavdelningen som syftar till att använda innovativ vetenskap vid gränssnittet mellan bioteknik, materialvetenskap och elektronik för att tackla det nyckelområde som är av avgörande betydelse för samhället: hälso- och biomaterial. Parlak team undersöker tillämpningen av bioelektronik inom medicin för att möta behovet av komplexa, dynamiska miljöer och för att utveckla nya enheter. Det övergripande syftet med laboratoriet är att utveckla nya teknologier för att bekämpa hälso-utmaningar och designa nya verktyg för tidig diagnos samt lösningar för digital medicin och fjärrövervakning.

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5005/2024
Kontakt
  • Onur Parlak, onur.parlak@ki.se
Facklig företrädare
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, farzad.hedayaty@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Ames Hakam, OFR, ames.hakam@ki.se
Publicerat 2024-12-13
Sista ansökningsdag 2025-01-03
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb