Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Kalle Malmbergs forskargrupp strävar efter att utveckla nya strategier för cellbaserad immunterapi baserat på insikter i den funktionella regleringen av NK-celler. Genom partnerskap med ledande NK-cellsgrupper i Europa och USA samt bioteknikindustrin designar och driver vi kliniska prövningar för patienter med cancer. På Centrum för Infektionsmedicin vid Karolinska Institutet finns en stimulerande forskningsmiljö med visionen att vara ett internationellt ledande translationellt forskningscenter inom immunologi

Din roll

Malmberg Lab har två noder, Stockholm/Sverige och Oslo/Norge, och består för närvarande av 18 personer. Vi önskar nu tillsätta en forskningsinfrastruktur specialist för att vara med och driva utvecklingen av ny advanced medicinal therapy products (ATMPs), baserat på expanderade och genetiskt modifierade NK celler. Tjänsten är inriktat mot forskning och kandidaten förväntas ta ansvar för processutveckling av nya metoder för expansion av NK celler med ett särskilt fokus på att uppnå ATMPs som kan ges off-the-shelf.

Exempel på problemställningar som är relevanta att addressera inkluderar dels basala studier av regleringen av NK-cells edukering med särskilt fokus på de cellulära och molekylära mekanismerna som gör att NK-celler kan bibehålla sin alloreaktiva funktion efter överföring till patienter. Ett annat mål är att utveckla ny metodik för att skalera expansionen av NK celler och även införa ett steg av frysning under tillverkningsprocessen, så att vårt nuvarande protokoll kan omvandlas till ett off-the-shelf förfarande. Ytterligare problemställningar rör införing av genetisk manipulation av celler under GMP för att 1) öka livslängden hos NK cellerna i patienten och 2) bredda specificiteten genom kombination med NK cell specifika engager molekyler och genetisk modificiering med chimeric antigen receptors (CAR). Ett tredje ansvarsområde är att bidra till immunologisk monitorering av patienter som erhåller NK cells behandling i kliniska prövningar vid Karolinska Instiutet. Detta innebär studier av NK-cellens dynamiska funktionella reglering med stöd av analyser på encellsnivå, inklusive högdimensionell immunprofilering genom masscytometri, flödescytometri, single-cell indexerad FACS-sortering och RNA Seq. Projektet innefattar också molekylärbiologi, kloning, transient transfektion, retroviral och lentiviral transduktion. Ytterligare metoder som är centrala för programmet inkluderar genetisk modifiering av primära NK-celler och NK-cellslinjer med CRISPR/Cas9, cytotoxicitetsanalyser och qPCR.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsinfrastrukturspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Den sökande ska även ha uppvisat teknisk och metodologisk skicklighet.

Därutöver kan annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens arbetsuppgifter ställas som krav för behörighet.

Bedömningsgrunder

Vi söker en person med doktorsexamen inom områdena immunologi, cellbiologi eller molekylärbiologi/life sciences med publikationer i internationellt välrenommerade peer-review tidskrifter. Personen bör vara vetenskapligt driven med god kommunikationsförmåga och förmåga att samverka och arbeta produktivt i ett team. Kandidaten bör även ha en stark, dokumenterad bakgrund av encells analyser samt erfarenhet av flödescytometri, funktionella immunologiska analyser. Vid tillsättningen av tjänsten kommer vi att lägga särskild vikt vid akademiska färdigheter, visad kompetens inom forskning, ett starkt engagemang och utmärkt kommunikationsförmåga. Tidigare erfarenhet av industrisamarbeten är meriterande. Flytande engelska är ett krav.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska skrivas i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj för forskningsinfrastrukturspecialist/senior forskningsinfrastrukturspecialist (länk)

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omg
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3770/2024
Kontakt
  • Kalle Malmberg, Rekryterande chef, kalle.malmberg@ki.se
  • Jenna Almqvist, HR-partner, jenna.almqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-10-04
Sista ansökningsdag 2024-10-17
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb