Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Inom vår forskargrupp finns nu en unik möjlighet att som projektstudent forska inom cancerbiologi i skärningspunkten ribosombiologi och cancer. Vi erbjuder en stimulerande forskningsmiljö där du kommer att tillgång till state-of-the-art tekniker och samarbeta med erfarna forskare inom området.

Din roll

Den sökande kommer att utföra ett projekt mellan juni och augusti 2024 inom forskargruppen. Projektet fokuserar på cancerbiologi och ribosome biogenesis med särskilt fokus på TGFbeta signalering. Uppgifterna innefattar att utföra experiment, samla in och analysera data.

Uppgifterna kommer främst att involvera olika in vitro-metoder, såsom cellodling av olika genetiskt förändrade cellinjer. Ett flertal analysmetoder kan komma att användas inom projektet, t.ex. qPCR, western blotting och diverse mikroskopiska metoder såsom konfokalmikroskopi.

Vem är du?

En studerande som avlagt examen på minst masternivå och som för närvarande är antagen till forskningsförberedande kurs vid Karolinska Institutet eller dess samarbetsuniversitet i Sverige.

Det är särskilt meriterande om den sökande:

  • Har erfarenhet av forskningsprojekt inom cancerbiologi och ribosom biologi.
  • Har erfarenhet av in vitro tekniker inom ribosom biologi.
  • Dokumenterad erfarenhet av cellodling, westernblotting, och fluorescensmikroskopi.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Uppdrag (ej anställning)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Stipendium
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2414/2024
Kontakt
  • Theresa Vincent Senior Forskare, theresa.vincent@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist, SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb