Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Karolinska Institutet är världskänt för sin forskning och utbildning inom odontologi och tandvård. På Campus Flemingsberg finns den senaste tekniken. Här utbildar vi tandhygienister, tandläkare, specialisttandläkare, forskare och har Kompletterande Utbildning för Tandläkare, KUT.

2023 rankades vårt tandläkarprogram som nummer fem på en lista över världens universitet. Merparten av studenternas kliniska utbildning sker vid någon av Universitetstandvårdens sju tandvårdskliniker. Vid institutionen för odontologi bedrivs både den teoretiska delen – och spetsforskning.

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015 vilket innebär ett ständigt förbättringsarbete för minskning av negativ miljöpåverkan. Välkommen till oss, vi är cirka 270 medarbetar som gör skillnad.

Specialistkliniken
Vid specialistkliniken bedrivs utbildning och forskning inom endodonti, bettfysiologi, käkkirurgi, orofacial medicin, parodontologi och protetik. Vi har ett nära samarbete med institutionen för odontologi.

Kliniken tar emot remisser från tandläkare och läkare på patienter med komplicerade eller särskilda vårdbehov. Hos oss arbetar cirka 35 specialist- och ST-tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker.

Din roll

Karolinska Institutet startar ST-utbildningen i Parodontologi under hösten 2024. Tjänsten innebär halvtidstjänstgöring som ST-tandläkare på Specialistkliniken samt halvtidstjänstgöring som klinisk handledare på kliniken för Preventions- och sjukdomsbehandling. ST-utbildningen är halvtid, under sex år, vilket motsvarar tre års heltidsstudier och följer målbeskrivning i enlighet med HSLF-FS 2017:77. Den kliniska tjänstgöringen och teoretiska utbildningen kommer vara förlagd till Specialistkliniken och den teoretisk, praktisk och klinisk undervisningen för tandläkar- och tandhygieniststudenter till Kliniken för prevention & sjukdomsbehandling, Karolinska Institutet.

Vem är du?

Krav:

 • Legitimerad tandläkare, utfärdad av Socialstyrelsen
 • Flerårig klinisk yrkesverksamhet (minst två års heltid allmänpraktik efter tandläkarexamen)

Meriterande:

 • Tjänstgjort på en Specialisttandvårdsklinik i parodontologi under längre tid
 • Visat ett målinriktat intresse för att uppnå denna specialistbehörighet
 • Vetenskapliga meriter i ämnet
 • Flerårig klinisk yrkesverksamhet (minst 4 års heltids allmänpraktik efter tandläkarexamen)
 • God dokumenterad samarbetsförmåga med kollegor och arbetskamrater
 • Tidigare god klinisk handledning av tandläkarstudenter

Vi söker dig som har goda kunskaper i svenska och engelska. Det är viktigt att du har mycket god pedagogisk förmåga och samarbetsförmåga samt att du har lätt för att ta egna initiativ. I rollen träffar du mycket människor dagligen vilket förutsätter att du känner dig bekväm i detta och har god social kompetens. För att trivas så tror vi att du känner dig bekväm i en mångkulturell miljö eftersom Karolinska Institutet attraherar medarbetare och studenter från hela världen. Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är flexibilitet, ett gott tålamod och att du är tillmötesgående som person.

 Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personliga egenskaper. Meritvärdering för ST-tjänsten sker enligt ett meritvärderingssystem som är fastlagt av N-SATS. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 240614 (vi kommer kalla till intervjuer löpande)

Ansökan ska bestå av följande handlingar skriva på svenska eller något annat skandinaviskt språk: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2306/2024
Kontakt
 • Joannis Grigoriadis, 08-52488055
 • Malin Lindell, 08-52488058
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb