Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Den administrativa avdelning vid institutionen för kvinnors och barns hälsa innefattar funktioner för ekonomi, HR, IT, arkivering, samordning och utbildningsadministration med totalt 18 medarbetare.

Din roll

Rollen som ekonom innebär en kombination av självständigt, analytiskt och rutinmässigt arbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

 • Bokslutsarbete
 • budgetering, rapportering och uppföljning av ekonomin inom tilldelade avdelningar
 • avstämningar med forskargruppsledare för att i dialog planera och följa upp ekonomiska flöden inom deras forskningsprojekt
 • budgetering och uppföljning av institutionens utbildningsekonomi
 • hantering av externa finansieringsavtal och kontraktdatabaser
 • löpande bokföring, kundreskontra, fakturahantering
 • andra förekommande uppgifter inom ekonomiadministration

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller yrkeskvalificerad utbildning inom ekonomi, inriktning redovisning, med minst fem års arbetslivserfarenhet inom ekonomi. Det är meriterande med erfarenhet av statlig redovisning särskilt inom universitetsvärlden.

Goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet. Förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska är en förutsättning för denna anställning. Du kommer att arbeta i en internationell miljö och därför är internationell erfarenhet inom det ekonomiska området meriterande.

Som person är du noggrann, strukturerad, driven och har förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du trivs i en roll där du självständigt driver ditt arbete framåt och bidrar till utveckling genom ett proaktivt och analytiskt arbetssätt. Du kommer ha stor kontakt med våra forskare vilket ställer krav på hög servicekänsla och god kommunikationsförmåga, att kunna förklara ekonomi för icke-ekonomer. Stor vikt läggs även vid personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Läs mer om institutionen för kvinnors och barns hälsa här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2156/2024
Kontakt
 • Johanna Ahlström, HR-Partner, 08-52482397
 • Sandra Brogårde, Administrativ chef, 08-52480000
Facklig företrädare
 • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb