Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Avdelningen för försäkringsmedicin, Institutionen för klinisk neurovetenskap, är ett internationellt ledande centrum för forskning om sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Frågeställningarna är komplexa och innebär ett stort behov av tvärvetenskaplighet och att personer med olika utbildningsbakgrund ingår i projektet. Vi har även ett omfattande samarbete med andra forskare inom Sverige och internationellt i både europeiska länder, USA, Kanada och Australien, inklusive i EU-finansierade projekt.

Din roll

Vi söker nu en forskningsspecialist som kommer att arbeta i flera forskningsprojekt kring samband mellan livssituation, arbete, sjuklighet och sjukfrånvaro. Vi genomför både observations- och interventionsstudier. Projekten är tvärvetenskapliga och du kommer att ha nära samarbete med andra forskare och statistiker. I tjänsten ingår att delta i, planera och genomföra studier. Arbetet innebär i huvudsak analyser av datamaterial, viss datamanagement, manusskrivande och anslagsansökningar. Du uppmuntras även att utveckla dina egna idéer och arbeta mot att driva en självständig forskningslinje inom området.

Behörighetskrav

Dokumenterad erfarenhet av epidemiologiska studier krävs för anställningen. Goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift, är ett krav. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet, initiativförmåga samt självständighet. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare och övriga projektdeltagare och ställer krav på flexibilitet och god samarbetsförmåga. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet. 

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

 • Erfarenhet av analyser i till exempel SAS, STATA, SPSS eller R
 • Skicklighet i vetenskapligt skrivande
 • Erfarenhet av arbete med rikstäckande svenska register

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

 • Erfarenhet av forskning inom sjukfrånvaroområdet
 • Erfarenhet av arbete med stora databaser, register- eller enkätdata
 • Ett strukturerat och flexibelt arbetssätt
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Publicerat i internationella tidskrifter av hög kvalitet

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Läs mer om Avdelningen för försäkringsmedicin här
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 augusti 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2221/2024
Kontakt
 • Kristin Farrants, Biträdande lektor, kristin.farrants@ki.se
 • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
 • Ellenor Mittendorfer-Rutz, professor, ellenor.mittendorfer-rutz@ki.se
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
 • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
 • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-08-06
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb