Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Avdelningen för försäkringsmedicin, Institutionen för klinisk neurovetenskap, är ett internationellt ledande centrum för forskning om sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation. Du får möjlighet att jobba nära toppforskare inom sjukfrånvaroområdet och bidra till högkvalitativ forskning på internationell nivå.

Frågeställningarna är komplexa och innebär ett stort behov av tvärvetenskaplighet och att personer med olika utbildningsbakgrund ingår i projektet. Vi har även ett omfattande samarbete med andra forskare inom Sverige och internationellt, inklusive EU-projekt. Möjligheter för internationella vistelser finns.

Din roll

Vi söker nu en postdoktor som kommer att arbeta i flera forskningsprojekt kring samband mellan livssituation, sjuklighet och sjukfrånvaro. Vi bedriver både observations- och interventionsstudier. Projekten är tvärvetenskapliga och du kommer att ha nära samarbete med andra forskare och statistiker. I tjänsten ingår att delta i, planera och genomföra studier. Arbetet innebär i huvudsak analyser av datamaterial, viss datamanagement, manusskrivande och anslagsansökningar.

Anställningen är en heltidsanställning på 2 år, med eventuell möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Dokumenterad erfarenhet av epidemiologiska studier krävs för tjänsten. Erfarenhet av arbete med stora databaser, register- och enkätdata samt analyser i till exempel SAS, STATA, SPSS eller R är meriterande för tjänsten. Särskilt meriterande är erfarenhet av arbete med rikstäckande svenska register och forskning inom sjukfrånvaroområdet. Goda kunskaper i engelska, tal och skrift, är ett krav och kunskaper i svenska är meriterande. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet, initiativförmåga samt självständighet. Arbetet sker i nära samarbete med projektledare och övriga projektdeltagare och ställer krav på flexibilitet och god samarbetsförmåga. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet. 

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Avdelningen för försäkringsmedicin här
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 augusti 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2222/2024
Kontakt
  • Ellenor Mittendorfer-Rutz, Avdelningschef, ellenor.mittendorfer-rutz@ki.se
  • Kristin Farrants, Biträdande lektor, kristin.farrants@ki.se
  • Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-08-06
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb