Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi inbjuder ansökningar till en tjänst som Forskningsassistent i forskargruppen under ledning av professor Magnus Ingelman-Sundberg inom Sektionen för Farmakogenetik.

Denna temporära anställning är placerad vid Institutionen för fysiologi och farmakologi, känd för sin kollegiala, internationella och dynamiska forskningsmiljö. Vår grupp specialiserar sig på precisionsläkemedelsterapi, och använder bl a ett in vivo-liknande sfäroidsystem som efterliknar de transkriptionella, proteomiska, metabolomiska och funktionella egenskaperna hos donatorlevern. Vår aktuella forskning fokuserar på mekanismerna bakom leverfibros och utvecklingen av nya terapeutiska interventioner. Vi fokuserar särskilt på att designa nya siRNA-molekyler för behandling av Metabolic Dysfunction-Associated Steatohepatitis (MASH). Dessutom identifierar vi nya genetiska varianter som kan förutsäga läkemedelsmetabolismhastigheter och läkemedelsinducerad hepatotoxicitet, vilka kan användas som farmakogenomiska biomarkörer i kliniska sammanhang. Hittills har vi identifierat över 10 sådana varianter som för närvarande används kliniskt.

Din roll

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera deltagande i en eller två av följande aktiviteter:

  • Skapa leversfäroider från isolerade celler och undersöka slutpunkter som MASH, toxicitet och läkemedelsmetaboliter under olika förhållanden.
  • Undersöka stabilitet och metabolism av olika siRNA-konstruktioner avsedda för att hämma MASH eller andra leversjukdomar.
  • Uttrycka genetiska varianter som är viktiga för läkemedelsmetabolism och analysera deras egenskaper med avseende på läkemedelsmetabolism. 

Vem är du?

Vi söker en motiverad person som är intresserad av att bidra till och interagera med ett dynamiskt team på cirka sex forskare. Vi ser att du är en lagspelare med utmärkt kommunikationsförmåga, att du är välorganiserad och uppskattar interaktioner med forskare och studenter.

Erfarenhet av arbete med leversfäroider eller in vitro-analyser av genetiska varianter i cell- eller sfäroiduttryckssystem är ett krav.

Kunskaper i svenska språket är meriterande, men flytande engelska i tal och skrift är ett måste.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Biomedicum, Solna

MIS-lab: https://ki.se/en/research/groups/section-of-pharmacogenetics-mis-lab

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2140/2024
Kontakt
  • Magnus Ingelman- Sundberg, magnus.ingelman-sundberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Helin Norberg, SACO , helin.norberg@ki.se
  • Niklas Andersson, ST, niklas.andersson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb