Klinisk handledare i pedodonti

Karolinska Institutet är världskänt för sin forskning och utbildning inom odontologi och tandvård. På Campus Flemingsberg finns den senaste tekniken. Här utbildar vi tandhygienister, tandläkare, specialisttandläkare, forskare och har Kompletterande Utbildning för Tandläkare, KUT.

2023 rankades vårt tandläkarprogram som nummer fem på en lista över världens universitet. Merparten av studenternas kliniska utbildning sker vid någon av Universitetstandvårdens sju tandvårdskliniker. Vid institutionen för odontologi bedrivs både den teoretiska delen – och spetsforskning.

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015 vilket innebär ett ständigt förbättringsarbete för minskning av negativ miljöpåverkan. Välkommen till oss, vi är cirka 270 medarbetar som gör skillnad.

Universitetstandvården

Kliniken för barn- och ungdomstandvård ligger organisatoriskt under universitetstandvården och samarbetar nära med avdelningen för Pedodonti vid institutionen för odontologi, Karolinska Institutet. Kliniken har både allmäntandvård och specialisttandvård för barn och ungdomar. Vid kliniken arbetar tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och psykologer i nära samarbete. Kliniken ansvarar för den kliniska utbildningen i barn- och ungdomstandvård för både tandläkar- och tandhygieniststudenter Vidare ansvarar kliniken för ST-utbildning. Kliniken har förutom allmän specialistvård, fokus på barn med kroniska sjukdomar och funktionsvariationer samt kariesprevention, trauma, tandvårdsrädsla och barn som far illa.

Din roll

I dina arbetsuppgifter ingår att undervisa på grundutbildningen för tandläkarstudenter inom pedodonti, barn- och ungdomstandvård. Det ingår även att utföra klinisk handledning inom ämnet, patientbehandling av barn och ungdomar, samt administrativt arbete.

Vem är du?

För att kunna arbeta som klinisk handledare inom pedodonti behöver du ha följande kvalifikation:

Krav:

 • Legitimerad tandläkare utfärdad av Socialstyrelsen
 • Erfarenhet av tandvård för barn och ungdomar på specialistklinik

Meriterande:

 • Undervisningserfarenhet av odontologisk grundutbildning
 • Kurs i lustgassedering
 • Arbete med sedering
 • Erfarenhet av forskningsarbete

Vi söker dig som har mycket god pedagogisk förmåga, har lätt för att ta egna initiativ samt god samarbetsförmåga. Du bör vara bekväm med att träffa mycket människor dagligen med god social kompetens. Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är flexibilitet, gott tålamod och serviceinriktad.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om att jobba hos universitetstandvården

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2127/2024
Kontakt
 • Georgios Tsilingaridis, avdelningschef, 08-52488029
 • Patricia de Palma, tandvårdschef, 08-52488129
 • Malin Lindell, HR-partner, 08-52588058
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, venus.azhary@ki.se
 • Tatiana Tourova, Saco, tatiana.tourova@ki.se
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb