Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Cancer Stroma Crosstalk forskargrupp ledd av Kaisa Lehti studerar effekten av acellulära och cellulära tumörmikromiljökomponenter och egenskaper i allmänhet och kontextberoende mekanismer för cancerinvasion, metastaser och läkemedelsresistens. Vi bildar tillsammans en mångkulturell och dynamisk grupp med många nordiska och andra internationella samarbetspartners.

Din roll

Vi söker en högt motiverad och labb-erfaren forskningsassistent till Lehti-gruppen. Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta inom projekt som syftar till att 1) generera proteomiska och transkriptomiska profiler av odlade patienthärledda cancerassocierade fibroblaster, och 2) att undersöka effekten och mekanismerna för cancerassocierad fibroblastsekretom och relaterad receptorsignalering för att reglera anti- motstånd mot cancerterapi. Forskningsassistenten förväntas ha tidigare erfarenhet av experimentell utförande, insamling och analys av data samt representation av resultaten. Den framgångsrika kandidaten kommer att ha ett nära samarbete med forskargruppen och internationella samarbetspartners för att uppnå vetenskapliga mål.

Vem är du?

En entusiastisk och drivande person intresserad av vårt forskningsområde och ivrig att utforska funktionerna hos tumörmikromiljö i kemoresistens.

Krav för tjänsten:

 • Kandidaten bör ha en samarbetsinriktad inställning, arbeta produktivt i ett team och bidra till en god social och arbetsmiljö i laboratoriet.
 • Den framgångsrike sökande bör ha en B.S eller M.S i biomedicinsk vetenskap och ha bakgrundskunskaper inom cancerbiologi.

Utöver ovan nämnda krav måste kandidaten vara väl bekant med standardtekniker för molekylär och cellbiologi, inklusive:

 • Cellodlingstekniker: primär cellodling och 3D-cellodling
 • Extracellulära matriser
 • Cytotoxicitets- och drogtestningsanalyser
 • PCR och Western blot
 • Immunhistokemi
 • Immunfluorescens
 • Bild- och dataanalys

Vår forskningsmiljö är internationell och projektet innebär ett nära samarbete med flera andra forskargrupper. Därför är flytande engelska, både i tal och skrift, ett krav, liksom en stark social kompetens. Projektet kräver också noggrann dokumentation, och den ideala kandidaten måste ha ett detaljerat, noggrant och välorganiserat tänkesätt.

Meriterande för tjänsten:

Tidigare erfarenhet av cancerforskning och primär cellodling ses som meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-05-31.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2118/2024
Kontakt
 • Kaisa Lehti, kaisa.lehti@ki.se
Facklig företrädare
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb