Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och utbildning. Samtliga avdelningar bedriver också verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en engagerande och mångfacetterad roll i en spännande forsknings- och utbildningsmiljö.

Institutionen söker nu en avdelningssamordnare, med primär placering vid Avdelningen för klinisk mikrobiologi. Även stöd till andra avdelningar kommer att ingå i uppdraget.

Anställningen är en tillsvidareanställning (heltid) med 6 månaders inledande provanställning.

Din roll

Vi söker dig som trivs med att arbeta i en miljö med varierande arbetsuppgifter. Som avdelningssamordnare tillhör du institutionens stödverksamhet, d.v.s. du stöttar, tillsammans med andra administrativa roller, vår utbildning och forskning utifrån aktuellt behov. I rollen arbetar du dels självständigt med uppgifter inom ekonomi- och personaladministration, dels stöttande gentemot ledning och anställda vid avdelningen. Många uppgifter utförs i nära samarbete med institutionens administrativa kansli.

Exempel på uppgifter som ingår i rollen är:

 • Löpande ekonomiadministration, avtal och fakturahantering
 • Framtagande av underlag för budgetarbete, strategisk planering och uppföljning av forskargruppernas projekt
 • Framtagande av underlag för redovisning till externa finansiärer
 • Registrering av arvoden, resor och utlägg
 • Hantering av vissa inköp till avdelningen
 • Stöd till avdelningens personalplanering med tillhörande administration
 • Samordning av disputationer och liknande tillfällen

Därutöver kan andra uppgifter tillkomma utifrån verksamhetens varierande behov.

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten och som har administrativ erfarenhet inom ekonomiområdet. Goda IT- kunskaper och goda färdigheter i Microsoft Office är ett krav. Då du kommer att tillhöra en arbetsplats med en mångkulturell och internationell prägel krävs att du besitter en god kommunikativ förmåga och att du är bekväm i att uttrycka dig på både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av administrativa system såsom Primula och UBW är önskvärt, men inget krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av administrativt arbete vid högskola/universitet.

Som avdelningssamordnare hanterar du många olika arbetsuppgifter vilket ställer krav på såväl flexibilitet, prestigelöshet som noggrannhet. Du trivs i en samordnande roll med varierande arbetsuppgifter där du självständigt kan prioritera och strukturera dina uppgifter. Som person är du utåtriktad och flexibel och besitter god samarbetsförmåga, servicekänsla och ett problemlösande förhållningssätt.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg, Huddinge

Läs mer om Institutionen för Laboratoriemedicin

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 7 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskomelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2113/2024
Kontakt
 • Christian Giske, professor, avdelningschef, christian.giske@ki.se
 • Jenny Degerholm Langsmo, administrativ chef, jenny.degerholm.langsmo@ki.se
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb