Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en forskningsinfrastrukturspecialist som kommer att hjälpa oss att utveckla den framtida insamlingen, analysen och integrationen av multimodala hjärnavbildningsdata som skapas vid Centre for Imaging Research (CIR), och hjälpa oss utveckla integrationen mellan data som samlas in vid CIR och data från Region Stockholm. Tjänsten kommer att vara placerad på KI, vid CIR i BioClinicum. Vi erbjuder ett inspirerande arbete i en stimulerande och internationell arbetsmiljö. Du kommer att vara en del av ett växande team som formar en ny funktion, som utvecklas från och integreras med de framgångsrika befintliga strukturerna på KI och CIR.

Din roll

Blir du den framgångsrika kandidaten kommer du att skapa nya samt utveckla befintliga tjänster som förbättrar nyttan och tillgängligheten för användare från industri, akademin och sjukvården som vill använda multimodala data för hjärnavbildning. Du kommer också arbeta med att samla in multimodala referensdataset för hjärnavbildning vid CIR samt medverka till den pågående förbättringen av tjänster som tillhandahålls av imagingfaciliteter inom CIR. Du förväntas vägleda och stödja KI-forskare, främst de som är användare av multimodal hjärnavbildning vid CIR

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskningsinfrastrukturspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Den sökande ska även ha uppvisat teknisk och metodologisk skicklighet.

Vi söker en dig som:

 • Har en akademisk doktorsexamen med inriktning mot neurovetenskap, bildbehandling, medicin, medicinsk teknik, molekylärbiologi eller AI.
 • Har erfarenhet av forskning med avancerade tekniker för hjärnavbildning såsom MRI, PET, MEG och EEG

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att du som söker har uppvisat

 • erfarenhet av analys och integrering av multimodala neuroimaging-data
 • erfarenhet av programmering och mjukvaruutveckling, i exempelvis Python, R och Matlab
 • ett dokumenterat intresse av att vidareutveckla befintliga avbildningstekniker och ett intresse av att kombinera olika tekniker för att lyfta utveckling och forskning till en högre nivå
 • erfarenhet av och intresse för samarbete med akademi, industri samt hälso- och sjukvård
 • egenskaper som visar att du är strukturerad, systematisk och noggrann med god prioriteringsförmåga
 • flytande kunskaper i både tal och skrift på engelska

Det är meriterande att du som söker har uppvisat

 • goda kunskaper i svenska 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Läs mer om CIR här

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska skrivas i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj för forskningsinfrastrukturspecialist/senior forskningsinfrastrukturspecialist (länk).

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2083/2024
Kontakt
 • Mikaela Hernberg, HR-administratör, +46852483047
 • Daniel Lundqvist, Director CIR, daniel.lundqvist@ki.se
Facklig företrädare
 • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb