Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår forskargrupp arbetar med att förstå hur förändringar i fettcellsfunktion är relaterade till kardiometabola sjukdomar, såsom typ 2-diabetes, dyslipidemi och koronarskleros. Vår grupp består av 15-20 medlemmar och har all infrastruktur som krävs för att utföra avancerad translationell forskning, inklusive ett fullt utrustat prekliniskt laboratorium och en klinisk forskningsenhet.

Din roll

Vi har nyligen upptäckt att human fettväv består av flera olika fetcellspopulationer. Det är dock oklart om dessa är övergående tillstånd eller om de härstammar från specifika stamceller. Som forskningsassistent i vår grupp är din uppgift att skapa en cellmodell för att dissekera hur utvalda populationer av stamceller bidrar till bildandet av olika fettcellsubtyper. Du kommer att arbeta i ett tvärvetenskapligt team med experter som täcker alla aspekter av projektet. Fokus ligger på att isolera och genmodifiera stamceller och därefter spåra deras bidrag till tillväxten av fettväven genom att transplantera dessa mänskliga celler till immunokomprometterade möss. Det kommer att finnas möjligheter att följa upp nyckelfynd med uppföljningsexperiment med hjälp av avancerade metoder. Positionen är i sex månader, men kan förlängas med sex månader till för att slutföra projektet.

Vem är du?

För att kvalificera sig bör den sökande ha en masterexamen eller motsvarande. Gedigen erfarenhet av kodning i till exempel Python eller R är meriterande. Det är också en fördel om sökanden har erfarenhet av standardmetoder inom cell- och molekylärbiologi såsom kloning och geneditering. Det förväntas att kandidaten ska kunna prioritera bland sina uppgifter, nå deadlines och arbeta självständigt. Eftersom den sökande kommer att arbeta nära forskare med olika bakgrunder krävs goda kunskaper i engelska (skriftlig och muntlig) och god samarbetsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Läs mer om vår grupp här

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 juni, 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2044/2024
Kontakt
  • Niklas Mejhert, niklas.mejhert@ki.se
  • Mikael Rydén, mikael.ryden@ki.se
Facklig företrädare
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb