Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår forskargrupp arbetar med att förstå hur förändringar i fettcellsfunktion är relaterade till kardiometabola sjukdomar, såsom typ 2-diabetes, dyslipidemi och koronarskleros. Vår grupp består av 15-20 medlemmar och har all infrastruktur som krävs för att utföra avancerad translationell forskning, inklusive ett fullt utrustat prekliniskt laboratorium och en klinisk forskningsenhet.

Din roll

Vi har inkuberat humana adipocyter med olika hormoner, fraktionerat dem och studerat proteinsammansättning av dessa prover med masspektrometri. Genom att analysera dessa data med maskininlärningsalgoritmer har vi kartlagt organellära proteintranslokationer inducerade av dessa hormoner. Våra studier ger nya insikter om subcellulära signaleringskaskader av relevans för metabola sjukdomar såsom fetma och typ 2 diabetes. Projektet pågår, men viktiga uppgifter såsom Cas9-medierad endogen inmärkning av specifika proteiner behöver initieras. Vi söker därför efter en forskningsassistent för att leda denna del av projektet. Positionen är i sex månader men kan förlängas med ytterligare sex månader beroende på slutförandet av projektet.

Vem är du?

För att kvalificera sig bör den sökande ha en masterexamen eller motsvarande. Erfarenhet av standardmetoder inom cell- och molekylärbiologi, såsom kloning, cellsortering och konfokalmikroskopi, är meriterande. Det är en fördel om sökanden har erfarenhet av kodning. Det förväntas att kandidaten ska kunna prioritera bland sina uppgifter, nå deadlines och arbeta självständigt. Eftersom den sökande kommer att arbeta nära forskare med olika bakgrunder krävs goda kunskaper i engelska (skriftlig och muntlig) och utmärkt samarbetsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Läs mer om vår grupp här

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 juni, 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2038/2024
Kontakt
  • Mikael Rydén, mikael.ryden@ki.se
  • Niklas Mejhert, niklas.mejhert@ki.se
Facklig företrädare
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb