Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner med ca 520 anställda och 670 anknutna, varav ca 250 registrerade doktorander. Vår verksamhet erbjuder en unik miljö där du arbetar tillsammans med lärare och forskare inom många områden som håller internationell toppnivå.

Den centrala administrationen på CNS utgör det administrativa stödet till institutionens forskargrupper och utbildningsprogram. Här arbetar personer inom ekonomi-, HR-, arkiv-, IT- samt utbildnings- och forskarutbildningsstöd. Ekonomienheten består av nio medarbetare, ekonomer och ekonomiadministratörer och leds av vår ekonomichef. Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler med närhet till campusområdets alla faciliteter.

Din roll

Du kommer ha ansvaret för den avancerade ekonomiska redovisningen av institutionens internationella avtal tillsammans med institutionens EU-handläggare. Du kommer även driva och utveckla det ekonomiadministrativa teamet i arbetet som innefattar elektronisk fakturahantering, kundfakturering, IT, inköpsfrågor, månadsavstämning/bokslut, resor och utlägg samt representation.

I arbetet ingår även löpande uppföljning, granskning och kontroll för rapportering till forskare och finansiärer samt arbete med resursfördelning och analyser av statsanslagsfinansiering. Även andra arbetsuppgifter inom ekonomienheten kan förekomma. Vi arbetar i ekonomisystemet Unit4.

Vem är du?

Vi söker dig som har eftergymnasialutbildning inom ekonomi samt flerårig erfarenhet av finansiell rapportering av internationella projekt i högskolemiljö, främst inom EU redovisning. Du som söker ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser också att du som söker har goda kunskaper i Excel.

Du känner ansvar för gruppen och det samlade resultatet och har en god samarbetsförmåga. Du kommer ha stor kontakt med våra forskare vilket ställer krav på hög servicekänsla och god kommunikationsförmåga. Som person är du noggrann, strukturerad, och driven. Du behöver även vara flexibel och ha förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29e maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2016/2024
Kontakt
  • Joakim Airaxin, Ekonomichef, 08-52487076,joakim.airaxin@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb