Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår verksamhet finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare i gränslandet mellan psykiatri, neurologi och neurovetenskap för att gemensamt försöka förstå hur människans hjärna fungerar och hur neuropsykiatriska och neurodegenerativa sjukdomar påverkar hjärnfunktionen. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Din roll

Positronemissionstomografi (PET) är en avbildningsteknik som med biomarkörer kan studera till exempel hjärnans fysiologi, patologi i psykiatriska eller neurodegenerativa sjukdomar. Detta ger möjlighet att förstå hjärnan, förbättra diagnostik och optimera behandling med såväl etablerade som nya läkemedel. Metodiken kan även andras i sjukdomar utanför hjärnan som till exempel mag-/tarmsjukdomar eller cancer.

Vi söker nu en forskningssköterska eller sjuksköterska med erfarenhet från röntgen, till core-faciliteten Brain Molecular Imaging centre (BMIC) som leds av Anton Forsberg Morén och Andrea Varrone. Du kommer tillsammans med försöksledare och övrig personal ansvara för förberedelser och praktiska moment vid PET-undersökningarna. Dessa arbetsuppgifter omfattar bland annat, men är inte uteslutande, nålsättning av forskningsperson, administrera radioligand, hantera PET-kamera, blodprovstagning och dokumentation. De olika forskningsprojekten bygger på samarbete mellan flera olika yrkeskategorier och förutsätter ofta samverkan med vårdenheter och med kliniska/prekliniska forskningsenheter vid läkemedelsindustrin. Delar av arbetsuppgifterna kan utvecklas vidare efter personligt intresse.

Tjänsten är ett vikariat på till en början 1 år med start efter sommaren.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska eller sjuksköterska. Erfarenhet av liknande arbete och forskning, inom avbildningstekniker som CT/PET/SPECT/MR är starkt meriterande. Flertalet forskningsstudier är kliniska prövningar så erfarenhet av arbete i sådana studier och arbete inom ”Good Clinical Practice (GCP)” är meriterande. Då vi arbetar i en mycket internationell miljö är det ett krav att du kan uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift. Förmåga till samarbete och samordning är av stor betydelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om PET-forskning på KI

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2a juni 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1977/2024
Kontakt
  • Anton Forsberg Morén, Enhetschef, anton.forsberg.moren@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb