Karolinska Institutet, Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi, Clinical Genomics & Virology

Vill du vara med och bidra till arbetet inom precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker en projektkoordinator (vikariat) för att stärka upp vårt team. Detta är en spännande möjlighet för dig som vill bidra till precisionsmedicin och det finns goda möjligheter att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden. Vi erbjuder en fartfylld, labbnära miljö där du arbetar interdisciplinärt med molekylärbiologer, biomedicinare, bioinformatiker, systemutvecklare, IT experter och forskare i nära samarbetare med diagnostiska experter inom hälso- och sjukvården.

Om oss

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten

Avdelningen Clinical Genomics vid MTC är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genomikanalyser (storskalig DNA-sekvensering) och jobbar aktivt med att vidareutveckla testerna. Syftet är att säkerställa att det finns en möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vårt team består av ca 45 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har ett modernt laboratorium med hög grad av automatisering och stor sekvenseringskapacitet, och vi är kontinuerligt involverade i ett stort antal projekt. De bioinformatiska analysflöden och den programvara vi utvecklar är med öppen källkod, läs mer här. Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och att genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Du hittar mer information om oss på vår hemsida.

Din roll

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för projektkoordinering, för att arbeta med avancerade genomikanalyser inom området precisionsmedicin. Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifterna består bland annat av följande:

 • Koordinering och uppföljning av kundprojekt, inklusive uppstartsmöten
 • Ansvara för interna projektbeskrivningar av inkommande kundprojekt
 • Kundsupport för analysbeställningar, provkrav, uppdateringar av analysstatus, frågor inför nya projekt
 • Utveckling och förbättringsarbete av strategin för projektkoordinering
 • Ansvara för att hålla informationen på hemsidan uppdaterad
 • Administrativa uppgifter i samband med nya kundkonton
 • Ansvara för årlig enkät för feedback till alla kunder
 • Uppdatera intern och extern dokumentation angående kundinteraktion
 • Förbereda underlag till fakturering

Vem är du?

Den här rollen kräver en ansvarskännande och driftig person med positiv attityd. Du är vårt ansikte utåt och representerar oss i ett stort antal möten. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, där arbete i team är högt prioriterat.

Vi söker dig som har examen inom life science (molekylärbiologi, bioteknik, biomedicin eller motsvarande ämnesområde). Du som söker bör ha följande kompetenser:

 • God förståelse för molekylärbiologiska metoder inklusive storskalig DNA sekvensering
 • Mycket god förmåga att kommunicera både internt och externt
 • Stort intresse för kundkommunikation och kundsupport, stark servicekänsla
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-05-20.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1930/2024
Kontakt
 • Valtteri Wirta, valtteri.wirta@scilifelab.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Carina Ekelund, OFR, carina.eklund@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb