Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för omvårdnad

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 80-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Avdelningen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Avdelningens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö. Avdelningen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående - och valbara kurser.

Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Arbetet som utbildningssamordnare är självständigt och omväxlande i en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Det är också ett teamarbete där vi jobbar tillsammans för att uppnå hög kvalitet i utbildningen. Arbetet är kreativt med goda möjligheter att påverka hur du ska organisera och lägga upp dina arbetsuppgifter inom ramen för uppdraget. Vi söker nu en utbildningssamordnare till ett vikariat på heltid i två år.

Din roll

Utbildningssamordnarna ansvarar för planering och samordning av studenters verksamhetsintegrerade lärande (VIL), i sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen på Karolinska Institutet. Detta innebär exempelvis beställning av VIL-placeringar, administrering av placeringar och att ha direktkontakt med studenter och verksamheter, innan, under och efter placeringen. Detta sker i nära samarbete med studievägledare, kursansvarig lärare och de olika verksamheterna inom Region Stockholm. Du kommer arbeta i en mindre arbetsgrupp som arbetar tätt tillsammans, men med egna ansvarsområden. Vi söker dig som även har intresse för de kliniska förberedande momenten inom sjuksköterskeutbildningen på grund- och avancerad nivå vid avdelningen för omvårdnad. Du kommer även att, tillsammans med avdelningens lärare, planera och genomföra pedagogiska aktiviteter vid kliniskt träningscenter (KTC). Eftersom arbetet följer utbildningsplanen för våra utbildningsprogram kan arbetsbelastningen variera under läsåret.

Vem är du?

Vi söker dig som har kandidatexamen inom hälso- och sjukvårdsområdet, är legitimerad sjuksköterska eller har annan motsvarande högskoleutbildning inom vårdområdet. Det är meriterande att inneha organisationskunskap inom vårdområdet och/eller inom utbildning, exempelvis tidigare uppdrag som adjungerad klinisk adjunkt (AKA). Erfarenhet av administration är också önskvärt.

I rollen som utbildningssamordnare krävs att du är lösningsorienterad och trygg i att arbeta självständigt och i grupp. God samarbetsförmåga är av stor vikt, då vi är en mindre arbetsgrupp som arbetar tätt ihop. Du har god förmåga att organisera och prioritera. I arbetet ingår kontakter med såväl interna som externa parter varför vi lägger stor vikt vid god kommunikations- och samarbetsförmåga samt goda kunskaper i svenska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 20 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1843/2024
Kontakt
  • Johanna Lundblad, HR, 08-52486835
  • Lena-Marie Petersson, enhetschef, 08-52483795
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-20

Tillbaka till lediga jobb