Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår forskning har som övergripande syfte att förbättra både överlevnaden och livskvaliteten för barn och ungdomar som behandlats för en hjärntumör. Våra metoder innefattar såväl cellodling, djurmodeller, registerstudier och kliniska prövningar. Forskningsgruppen består av cirka 15 personer med olika bakgrund och utbildning, varav merparten arbetar i Biomedicum.

Din roll

Vi söker en senior lab manager som kan ha ett övergripande ansvar för och hjälpa till med gruppens experimentella verksamhet. Vi delar laboratorier och administrativa utrymmen med 10 andra grupper i ett helt kvarter i den moderna forskningsbyggnaden Biomedicum. Det finns en lab manager på deltid som har ett administrativt, samordnande ansvar för alla grupperna, och vi söker en person som kan samarbeta med denna person, introducera nya medarbetare till rutinerna på arbetsplatsen, ansvara för kemikalier och utrustning, beställa varor och tillse att vi upprätthåller en välfungerande laboratoriemiljö. Du skall även kunna planera och utföra laboratoriearbete och djurförsök samt hjälpa till med ansökningar om etiskt tillstånd.

Vem är du?

Du skall ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, samt ha mångårig erfarenhet av laboratoriearbete, inklusive genotypning, snittning, immunhistokemi, konfokalmikroskopi, kvantitativ PCR och cellodling. Du skall kunna hantera inköp, fakturor, kemikalieinventering, riskbedömningar och forskningsdokumentation. Det är nödvändigt att du har gedigen erfarenhet av arbete med försöksdjur, inklusive beteendeanalyser. Du skall vara utåtriktad och ha lätt för att arbeta i grupp. Vi lägger särskilt stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering:  Solna 

https://ki.se/kbh

https://ki.se/personer/klas-blomgren

 

 

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2087/2024
Kontakt
  • Klas Blomgren, Professor/Överläkare, Docent, klas.blomgren@ki.se
  • Sabina Brinkley, HR-partner, 08-52482380
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb