Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutet för Miljömedicin forskar om miljöfaktorer i relation till hälsa och kombinerar metoder från epidemiologi, biostatistik och toxikologi. Enheten för Kardiovaskulär- och Nutritionsepidemiologi erbjuder en postdoktortjänst på 2 år med start i augusti 2024

Din roll

Denna tjänst inom området epidemiologi inkluderar studier av oönskade ämnen i framför allt dricksvatten men även i kost, i relation till några av våra stora folkhälsosjukdomar. Studierna kommer att baseras på stora epidemiologiska material, i kombination med data från ett flertal nationella register. Detta breda projekt ger stora möjligheter för kandidaten att utvecklas som forskare genom att självständigt driva utformning av epidemiologiska studier baserade på både moderna samt traditionella metoder.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker dig som har utmärkt engelska gällande skriv- och presentationsförmåga och goda kunskaper i svenska, kan arbeta självständigt såväl som i team, med ett starkt problemlösningstänk och bevisad förmåga att lära dig nya metoder. Du ska dessutom ha kunskap om:

- Epidemiologiska studier och epidemiologiska principer

- Området drickvattenburna exponeringar i relation till hälsa

- Nutritionsepidemiologiska metoder och principer

- Biostatistik, inklusive erfarenhet av överlevnadsanalys samt goda kunskaper i statistisk programmering i något av programmen STATA, SAS eller R.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Institutet för miljömedicin, Solna 

[https://ki.se/en/imm/unit-of-cardiovascular-and-nutritional-epidemiology]

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1760/2024
Kontakt
  • Agneta Åkesson, professor , agneta.akesson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb