Karolinska Institutet, Department of NVS

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en avdelning inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en mångdisciplinär forskningsmiljö som omfattas av i huvudsak tre vetenskapliga inriktningar; medicinsk epidemiologi, psykologi och socialgerontologi. Centret har omkring 70 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Nationell e-infrastruktur för åldersforskning (NEAR)

Karolinska Institutet och fem andra svenska universitet bygger en nationell e-infrastruktur för åldersforskning (NEAR) med det slutliga målet att underlätta åldrande forskning i Sverige, främja internationellt samarbete och förbättra kvaliteten och effekten av vetenskaplig forskning. I slutändan, genom att stärka åldrandeforskning i Sverige, kommer NEAR att bidra till att identifiera hållbara interventionsstrategier som hjälper till att uppnå bättre hälsa och vård för äldre. NEAR består av 15 databaser härrörande från longitudinella kohortstudier belägna i olika geografiska områden i Sverige.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Din roll

Vi letar efter en mycket skicklig datavetare för att spela en avgörande roll i utvecklingen av National E-Infrastructure for Aging Research (NEAR). NEAR är en banbrytande infrastruktur som består av 15 databaser från longitudinella kohortstudier i olika regioner i Sverige, som tillsammans omfattar över 100 000 individer i åldern 50 år och äldre. Som vår databassamordnare kommer du att arbeta med att harmonisera och analysera dessa rika och varierande dataset.

Viktiga ansvarsområden:

  • Nära samarbete med forskare, dataleverantörer och lokala databasadministratörer för att underlätta bearbetning, analys och tolkning av data.
  • Använda avancerad datahanterings- och statistiska tekniker för att säkerställa integriteten och noggrannheten i NEAR-databaserna.
  • Hantera datahanteringsuppgifter såsom redigering, omvandling, laddning och extrahering av data för att stödja specifika forskningsmål.
  • Utforma och implementera statistiska strategier för att harmonisera olika dataset.

Det här är en tidsbegränsad anställning på ett år.

Vem är du?

Vi söker dig som har den efterfrågade bakgrunden samt förmåga att arbeta i ett tvärvetenskapligt team. Denna person måste vara självständig och kunna ta initiativ samt hitta lösningar på problem. Den sökande måste också ha en god organisationsförmåga, känsla för detaljer samt vara bra på att kommunicera.

Erforderliga kunskaper, färdigheter och förmågor

  • Kandidatexamen i en kvantitativ disciplin (t.ex. statistik).
  • Arbetslivserfarenhet inom dataanalys eller relaterade områden (t.ex. som databashanterare, statistiker eller datavetare).
  • Kunskaper om statistikprogram och programmeringsspråk (t.ex. R, Stata, SQL).
  • Erfarenhet av databasspråk (t.ex. SQL).
  • Erfarenhet av att arbeta med verktyg för säker hantering av känslig information (t.ex. kryptering).
  • Passion för forskning om åldrande och ett engagemang för att främja vetenskaplig kunskap inom detta område.

Fördelaktiga kunskaper, färdigheter och förmågor

  • Erfarenhet av Bash för serverunderhåll av NEAR:s metadataplattform
  • Erfarenhet av WordPress och/eller HTML för att underhålla NEAR:s webbplats

Var med och driv innovation och upptäckter inom äldreforskning. Ansök nu för att bli en del av NEAR-teamet och kunna bidra till ett initiativ med långtgående konsekvenser för folkhälsan och välbefinnande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Information om ARC

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 maj.

Ansökan ska innehålla följande dokument på engelska eller svenska:

  • Ett fullständigt CV inklusive datum och titel för examen
  • Ett ansökningsbrev inklusive en sammanfattning av nuvarande arbete (max en sida)

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse / according to agreement
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1754/2024
Kontakt
  • Debora Rizzuto, Senior forskare, debora.rizzuto@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb