Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en postdoktor som ska hjälpa oss att utveckla den framtida infrastrukturen för AI och forskningsdata inom life science i Sverige och Europa. Tjänsten kommer vara placerad på KI men vara en del av samarbetet med Centre for Imaging Research (CIR) och utgår från den svenska noden i det europeiska TEF-HEALTH-initiativet. Vi erbjuder ett inspirerande arbete i en stimulerande och internationell arbetsmiljö. Du kommer att ingå i ett växande team som bygger upp en ny funktion, som utvecklas utifrån och integreras med de framgångsrika befintliga strukturerna vid KI, CIR och SciLifeLab.

Din roll

I rollen som postdoktor kommer du att skapa samt utveckla befintliga strukturer som gör det möjligt för användare inom industri, akademi och hälso- och sjukvården att få tillgång till faciliteter och tjänster inom den svenska noden av TEF-Health projektet. Du kommer också att samordna de tjänster den svenska TEF-Health noden erbjuder genom en central kontaktpunkt och även utveckla prissättningen för dessa tjänster tillsammans med TEF-Health konsortiet och med den utveckling som sker vid de samverkande organisationerna.

Rollen innehåller utveckling och samordning av facilitetstjänster inom avbildning på CIR för tillgängliggörande inom TEF-Health samt att stödja utvecklingen av tjänster riktade till små och medelstora företag (SMEr) med innovationer inom AI och Robotik som utvecklas för sjuk- och hälsovården. Du kommer även att utveckla, samordna och kombinera insamling och analys av olika sorters data från avbildning vid CIR och vid kompletterande faciliteter för vidareutvecklandet av tjänster vid CIR. Du förväntas att vägleda och stöda KI-forskare främst vid core faciliteterna vid samverkan med industrin och externa partners.

Rollen kan innebära en del inom resor inom EU.

Vem är du?

För att vara aktuell för anställningen ser vi att du:

  • Har en akademisk doktorandexamen inom avbildning, medicin, medicinteknik, molekylärbiologi eller AI. 
  • Har erfarenhet av forskning med avancerad avbilningstekniker vid forskningsinfrastrukturer samt en ingående erfarenhet av att arbeta med olika sorters avbilningstekniker för både djur och människor.
  • Har ett dokumenterat intresse av att vidareutveckla befintliga tekniker inom avbildning samt ett intresse av att kombinera olika tekniker för att lyfta utvecklingen och forskningen till en högre nivå.
  • Har praktisk erfarenhet av att utforma olika samarbetsformer och god förståelse för de olika regler, förordningar och dokument som styr verksamheten vid ett svenskt lärosäte och som måste beaktas vid samarbete med externa partners.
  • Har erfarenhet av och intresse för samarbete och samverkan med såväl akademi, industri, som sjuk- och hälsovården.
  • Är strukturerad, systematisk och noggrann med god prioriteringsförmåga.
  • Uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1743/2024
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, HR-administratör, +46852483047
  • Johanna Furuhjelm, Projektsamordnare, 0765832992
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb