Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud. Avdelningen för patologi undervisar och forskar inom sjukdomar på organ-, vävnads-, cell-och molekylärnivå.

Vi söker nu dig som är sjuksköterska, med bred erfarenhet av kliniskt arbete inom olika specialiteter och med intresse för undervisning, för en tillsvidareanställning som adjunkt på 20 %. På avdelningen för patologi får du möjlighet att arbeta i en stimulerande och kreativ miljö med engagerade medarbetare som bedriver både forskning och utbildning av hög kvalitet.

Din roll

Anställningen som adjunkt på avdelningen innebär undervisning inom det medicinska ämnet framför allt vid kurser inom sjuksköterskeprogram på grund- och avancerad nivå. I det pedagogiska uppdraget ingår t.ex. kursansvar, fallpresentationer, att föreläsa och examinera.

Du förväntas även att medverka i pedagogiskt utvecklingsarbete.

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Du som söker ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning enligt Sveriges universitets- och högskoleförbunds rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper. Du ska vara svensk legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning. Då svenska är det officiella språket, så krävs det att man kan uttrycka sig flytande på svenska i tal och skrift. Eftersom en del studenter och kollegor har internationell bakgrund bör man även kunna uttrycka sig i tal och skrift på engelska.

Bedömningsgrunder

Kontakten med studenter är en viktig del av arbetet, vilket gör att vi kommer att lägga stor vikt vid bedömning av personliga egenskaper såsom till exempel god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga. Vid bedömningen av de sökande lägger vi även stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Meriterande

Extra meriterande är klinisk erfarenhet från akutmedicin, postoperativ vård, geriatrisk vård samt palliativ vård.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relation till hälso- och sjukvård är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på svenska: CV och meriter som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast 16 maj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1568/2024
Kontakt
  • Dhifaf Sarhan, Avdelningschef, dhifaf.sarhan@ki.se
  • Sara Windahl, Utbildningsansvarig, sara.windahl@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb