Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vår enhet utför högkvalitativ forskning inom ögon- och synområdet. Eftersom vår forskningsmiljö är nära integrerad med den kliniska vården vid S:t Eriks Ögonsjukhus och Karolinska universitetssjukhuset erbjuder detta unika möjligheter genom det flöde som skapas mellan grundforskning, translationell forskning och klinisk forskning inom oftalmologiområdet.

Din roll

Forskningsprojektets mål är att för första gången belysa epidemiologin för ärftliga näthinnesjukdomar med hjälp av svenska populationsbaserade register. Din roll blir att leda forskningen genom att jobba självständigt och formulera forskningsfrågor och hypoteser, hantera komplexa dataset från olika källor, ansöka om etiska godkännanden, ansöka om och kommunicera med registerhållande myndigheter om datauttag, analysera data och skriva vetenskapliga artiklar samt presentera resultat på olika sätt. Det finns möjligheter att även undervisa till viss del.

Du kommer in i ett etablerat forskningssamarbete som inkluderar erfarna epidemiologer, seniora oftalmologer, statistiker samt samarbetspartners från industrin. Anställningen är ett 2-årigt förordnande och kan påbörjas omedelbart.

Vem är du?

Du bör ha erfarenhet av observationell epidemiologisk forskning men du behöver inte ha jobbat inom oftalmologifältet tidigare. För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

För att vara behörig måste sökande ha:

  • Doktorsexamen i epidemiologi eller liknande.
  • En formell utbildning i statistik och epidemiologi.
  • Erfarenhet av att hantera stora registerdata, utmärkta datahanteringskunskaper och gedigna kunskaper i statistiska mjukvaror (t.ex. Stata, R, SAS).
  • Utmärkta skrivfärdigheter och utmärkta kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Kompetenser, färdigheter och erfarenheter som anses meriterande:

  • Förmåga att samarbeta med kollegor inom gruppen och med externa partners samt förmåga att kommunicera med myndigheter, dataägare och andra datakontrollerande grupper.
  • Erfarenhet av arbete med data från svenska register.
  • Erfarenhet av samverkan med kliniker gällande patientnära resultat.
  • Erfarenhet av att utföra longitudinella analyser relaterade till hälsoutfall i registerdata.
  • Erfarenhet inom oftalmologisk forskning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29e april 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1506/2024
Kontakt
  • Stefan Löfgren, Forskningsledare, stefan.lofgren@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb