Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker nu upp till två postdoktorer som kommer att arbeta i flera forskningsprojekt inom en forskargrupp ledd av Mats J. Olsson med fokus på vårt beteendeförsvar mot sjukdom. Ett beteendeförsvar är ett kostnads-effektivt, första-linjens försvar mot att bli sjuk. I experimentella studier (IRL och webbaserade) undersöker vi de fysiologiska, perceptuella, motivations- och emotionsprocesser som stödjer ett adaptivt beteende i relationer till både främlingar och närstående.

Tjänsten erbjuder utmärkta möjligheter för meritering inför framtida självständig forskning och en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på toppnivå.

Din roll

Den som anställs som postdoktor kommer att vara baserad på Avdelningen för psykologi, Institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet. Arbetet innebär i huvudsak datainsamling, statistiska analyser av datamaterial, manusskrivande och anslagsansökningar. Anställningen är på 2 år med möjlig förlängning beroende på finansiering och prestation. Den framgångsrika kandidaten kommer att vara en del av en produktiv och dynamisk forskningsmiljö och arbetar för att:

 • Genomföra pågående forskning 
 • Planera och genomföra nya IRL experiment men också genom webbaserade studier
 • Utveckla analysplaner för att testa studiehypoteser och genomföra statistiska analyser
 • Förbereda manuskript för publicering

Vem är du?

För att vara aktuell ska du ha en doktorsexamen i psykologi, human beteendeekologi, kognitiv vetenskap/neurovetenskap, biomedicin eller angränsande ämnesområde. Vi söker dig som har erfarenhet av att genomföra experiment, datahantering, insamling och hantering av biologiska prover och analys. Utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav, och goda kunskaper i svenska är meriterande. Forskningserfarenhet inom området beteendeförsvar, perception (visuella, vokala eller olfaktoriska) av sociala signaler (såsom bedömningar av attraktivitet eller pålitlighet) är också meriterande. Arbetet innebär ett nära samarbete med nationella och internationella forskare, därför värderas samarbetsförmåga i ett internationellt sammanhang högt. Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

Läs mer om den forskningsgrupp du kommer att ingå i här 
Läs mer om Perceptual Neuroscience Lab här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 juni 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1309/2024
Kontakt
 • Mats J Olsson, forskargruppsledare, mats.j.olsson@ki.se
 • Lisa Rister, HR-partner, lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare
 • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
 • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
 • Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb