Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

På Institutionen för Medicin i Huddinge är vi stolta över att vara hem för framstående forskare inom områden som infektionsmedicin, cancer och diabetes. Här sker banbrytande arbete varje dag, och som ekonomicontroller blir du en nyckelspelare i att säkerställa att varje projekt har den ekonomiska ryggrad det behöver. Vi erbjuder en unik möjlighet att inte bara arbeta med siffror, utan också vara en del av något större – att stödja medicinsk forskning som kan förändra liv.

Hos oss blir du en del av ett passionerat ekonomiteam som består av fem personer med mångfaldig kompetens och erfarenhet. Vi söker nu en dedikerad ekonomicontroller som inte bara ser till att siffrorna stämmer, utan som också blir en viktig resurs för att föra vår forskning framåt.

Din roll

Som ekonomicontroller arbetar du både operativt och strategiskt, med en speciell betoning på att vara det stöd forskarna behöver – från ansökan av medel till slutrapportering av dessa. Vi arbetar i en internationell miljö där du kommer att vara ett viktigt stöd i spännande EU-projekt och få möjligheten att arbeta med prestigefull finansiering.

Utöver att vara ett stöd i ekonomiska frågor hanterar du administrativa uppgifter och bidrar till utvecklingen och kvalitetssäkringen av teamets rutiner och processer. Ditt arbete sträcker sig från budgetering och uppföljning till bokslutsarbete och rapportering gentemot externa finansiärer.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är det ett krav att du har:

  • En relevant utbildning inom ekonomi eller redovisning
  • Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter

Du förväntas även behärska både svenska och engelska språket, i både tal och skrift.

Det är önskvärt om du har erfarenhet från statlig sektor eller universitetssektorn och att du har kunskap inom statlig redovisning. Vi ser gärna att du har goda systemkunskaper, särskilt inom UBW och Excel.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Då rollen präglas av eget ansvarstagande ser vi gärna att du tar initiativ för att förbättra och utveckla arbetsområdet. Som en del av stödverksamheten ser du det som en självklarhet att ge utmärkt service, något som förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga och prioriterar att upprätthålla goda relationer. Du är noggrann och har god förmåga att strukturera ditt arbete. Ibland sker oväntade händelser i verksamheten som förändrar din planering, men du har gott omdöme och är skicklig på att lösa uppkomna situationer på ett professionellt sätt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Läs mer om Institutionen för Medicin, Huddinge

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-03-06.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-657/2024
Kontakt
  • Johanna Sandelius, Rekryterande chef, Johanna.sandelius@ki.se
  • Jenna Almqvist, HR-Partner, jenna.almqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-02-13
Sista ansökningsdag 2024-03-06

Tillbaka till lediga jobb