Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset.

Din roll

Vi söker en motiverad person som vill ansluta sig till Joel Nordins forskargrupp som klinisk assistent, för att arbeta med etableringen av editering av hematopoetiska stamceller och analys av plasmaprover från transplanterade patienter.

Majoriteten av arbetet kommer utföras på primära celler från patienter. Målet med projektet är att etablera in-house snabb och enkel geneditering utav hematopoetiska stamceller från patienter med framförallt blodsjukdomar. Detta kommer att uppnås genom elektroporering utav Cas9 ribonukleoprotein samt så kallade base-editors, en utvecklad Cas9 protein för specifika genändringar. Ovanstående har gjorts på forsknings-, klinisk- samt industriell skala, men har inte gjorts på en klinisk skala på Karolinska Universitetssjukhuset, därför finns det många frågetecken kvar när det kommer till hur genediteringen görs på ett praktiskt plan. Projektet kommer framförallt involvera nära samarbete med aferesavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset för att först etablera metoden för geneditering utav stamceller i större skala, som sedan följs av optimering av de olika delarna involverade i processen, så som protein och guide RNA. Vidare kommer även plasmaprover från transplanterade patienter analyseras för att hitta markörer för rejektion av organet.

Vem är du?

För att anställas som klinisk assistent krävs att du avlagt läkarexamen eller tandläkarexamen eller att du antagits till utbildning på forskarnivå inom medicin eller odontologi. Du som söker bör ha en solid bakgrund inom molekylär biologi samt vara kunnig inom flödescytometri. Du ska ha en masterexamen eller motsvarande samt åtminstone 3 års praktisk erfarenhet av att arbeta i labb. Arbetet kräver praktiskt laboratorierfarenhet inom följade områden: flödescytometri, cellarbete och geneditering i högre celltyper, så som mänskliga. Erfarenhet inom proteindesign, kloning, PCR samt arbete med CRISPR-reporterceller krävs. Eftersom mycket av arbetet kommer utföras både i nära kontakt med vården samt inom internationell forskningsmiljö behöver du behärska både svenska och engelska flytande. Du bör ha flera års erfarenhet av geneditering samt gedigen kunskap inom födescytometri. Arbete med icke-viral leverans av genverktyg in i celler är högst meriterande, exempel på detta är arbete med cell-penetrerande peptider samt små molekyler för endosomal destabilisering.

Vi letar efter en energetisk och hårt arbetande person som passar in och aktivt bidrar till vårt forskningslag.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Läs om Joel Nordin forskargrupp

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 september.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3495/2023
Kontakt
  • Joel Nordin, bitr.Lektor, joel.nordin@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb