Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för neurovetenskap studerar olika aspekter av nervsystemets funktion, både under normala förhållanden och vid olika sjukdomstillstånd. Forskningsprojekten behandlar ett brett spektrum av studier på molekylära och cellulära nivåer, nätverk av nervceller, samt organisationen av nervsystemet som helhet. Institutionen bedriver även utbildning i ämnena anatomi, histologi och neurovetenskap inom ett antal utbildningsprogram vid Karolinska Institutet. För mer information, besök gärna vår hemsida.

Neurovetenskap har omkring 250 medarbetare, fördelat på ett 40-tal forskargrupper verksamma i det nybyggda forskningshuset Biomedicum på campus Solna, som huserar upp till 1500 medarbetare. Här arbetar vår adminstrativa enhet för HR, Ekonomi och Forskarutbildning tillsammans med fyra andra administrationer i ett gemensamt kvarter med öppet kontorslandskap och plats för upp till 50 kollegor. 

Tillsammans är vi ett glatt och positivt gäng om sex personer som har ett nära samarbete med såväl varandra som med Karolinska Institutets centrala HR-avdelning, i den löpande uppföljningen av verksamheten. 

Vill du ta nästa steg i din karriär inom HR-området och arbeta i en spännande internationell miljö? Då är du välkommen att läsa mer nedan!

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad HR-partner som tillsammans med en kollega utgör institutionens HR-funktion. I nära samarbete med administrativ chef svarar ni för att stötta chefer och medarbetare inom organisationen i varierande HR-frågor och hantera verksamhetens löpande personaladministration samt att delta i utveckling av bland annat rutiner, processer och interna nätverk. 

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat personalplanering, anställnings- och rekryteringsärenden, lönefrågor, arbetsrätt och arbetsmiljö samt tolkning och tillämpning av lagar och avtal. Du kommer arbeta i team med enhetens ekonomer och utbildningsadministratör och bland annat delta i löpande uppföljning av forskargruppernas verksamhet. Huvuddelen av de administrativa arbetsuppgifterna hanteras i verksamhetens systemstöd för lön och HR.  Arbetsspråket är ofta engelska, i och med att verksamheten tar plats i en internationell miljö som medför daglig kontakt med forskare från hela världen.

Vi tillämpar ett flexibelt arbetssätt där det är möjligt att utföra delar av arbetet på distans, utifrån eget ansvarstagande.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver en akademisk examen inom HR/personal eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet av personaladministration från en större organisation, liksom erfarenhet från forsknings- och högskolesektorn eller annan svensk myndighet, är meriterande.

Vi söker dig som vill arbeta i en mångkulturell miljö, har förmåga att skapa goda relationer och har erfarenhet av att stötta såväl chefer som medarbetare i personalrelaterade frågor. Stödet som efterfrågas är varierande och förutsätter en prestigelös och lösningsorienterad inställning. Det är viktigt att du kan arbeta strukturerat, är ansvarstagande och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt i Windows Office. Arbetet förutsätter ett intresse för effektivisering och ökad digitalisering samt att du har lätt för att lära dig nya system.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du bli en av våra nästa medarbetare i strävan att bidra till ett professionellt HR-stöd gentemot våra forskare? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan, senast 7 juni 2023!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1940/2023
Kontakt
  • Sigge Berglann, Administrativ Chef, 08-52487100,sigge.berglann@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
  • Björn Meister, SACO, bjorn.meister@ki.se
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb