Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att tillsammans med toppforskare i internationella nätverk förstå hur man kan förebygga sexuell exploatering av barn genom internetbaserade behandlingsprogram för potentiella förövare. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på toppnivå.

Din roll

Vi söker nu en KBT-terapeut till en ettårig anställning som forskningsassistent på 40-60%. Du kommer att jobba i Christoffer Rahms forskargrupp på Centrum för psykiatriforskning, där du kommer vara delaktig i ett stort internationellt forskningsprojekt som utvärderar ett psykoterapeutiskt behandlingsprogram riktat till personer som är oroade över sina sexuella tankar, känslor eller beteenden mot barn.

Din huvudsakliga roll kommer bestå av att ansvara för rekrytering av patienter till projektet (bland annat via darknet-forum) samt genomdriva behandling och tillse noggrann dokumentation. Behandlingen är manualbaserad och sker över internet där forskningsdeltagarna är anonyma. Den övervägande delen av all kommunikation mellan dig som terapeut och forskningsdeltagare kommer ske i skrift.

Det kommer även finnas möjlighet för dig att medverka till det vetenskapliga arbetet i projektet, såsom att medförfatta vetenskapliga artiklar eller delta vid presentation av forskningsresultat på konferenser.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning inom något av följande eller närliggande ämnen: psykologutbildning, psykoterapeututbildning, socionomutbildning (erfarenhet av tidigare behandlingsarbete krävs), vårdutbildning (erfarenhet av tidigare behandlingsarbete krävs) eller beteendevetenskaplig utbildning (erfarenhet av tidigare behandlingsarbete krävs).

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med forskning. Det är också meriterande om du har kännedom om forskningslitteraturen vad gäller behandling av sexualbrottsförövare eller sexuella övergrepp mot barn.

Du har god förmåga att samverka, självständigt planera och driva ditt arbete, organisera och hålla deadlines. Du är empatisk, professionell och känner dig trygg i att arbeta med behandling som involverar sexuella teman.

Du har exemplarisk förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska då behandlingen kommer bedrivas på båda dessa språk.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vid eventuell intervju kommer vi be om utdrag ur belastningsregistret.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Norrtull

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30e mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40-60%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1190/2023
Kontakt
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
  • Malin Joleby, Postdoktor, malin.joleby@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-06

Tillbaka till lediga jobb