Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Syftet med forskningen vid enheten Metaller och hälsa är att identifiera toxiska effekter av metaller i omgivande miljön och i arbetsmiljön, att förstå orsakssamband mellan metallexponering och olika sjukdomar, och hur känslighetsfaktorer påverkar dessa samband. Vi studerar även mekanismer för metallers toxicitet. Vi arbetar både in vitro och med epidemiologiska metoder. Vi söker nu en postdoktor med kompetens inom metalltoxikologi. 

Din roll

Som postdoktor i genetisk metalltoxikologi kommer du att undersöka toxiska effekter av metaller i mat och dricksvatten genom att använda toxikogenomiska, epigenomiska, epidemiologiska metoder samt traditionella toxikologiska assays. Som postdoktor kommer du vara del av alla steg i projektet dvs. planering, genomförandet, dataanalys och skriva vetenskapliga artiklar. 

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

För att vara behörig måste kandidaten ha:

 • bakgrund inom toxikologi, biologi, biokemi eller motsvarande
 • erfarenhet av att arbeta med metallanalyser
 • erfarenhet av epigenetiska analyser
 • utmärkt skriv- och kommunikationsförmåga (engelska) samt förmåga att arbeta strukturerat och trivas med att samarbeta

Det är meriterande om kandidaten har:

 • erfarenhet av att arbeta med in vitro toxicitetstestning
 • erfarenhet eller ett starkt intresse av att arbeta med nya toxikologiska metoder såsom RNA-sekvensering och bioinformatik

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

 • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
 • En komplett publikationslista
 • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1115/2023
Kontakt
 • Karin Broberg, professor , karin.broberg@ki.se
Facklig företrädare
 • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
 • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb