Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för onkologi-patologi bedriver grundläggande, translationell och klinisk forskning samt utbildning med anknytning till cancer. Cirka 300 personer från 40 nationer arbetar för närvarande vid institutionen. Drygt 30 forskargrupper med olika cancerforskningsprofiler är aktiva på institutionen och vi har cirka 110 doktorander. Institutionen för onkologi-patologi ansvarar för grundutbildning i patologi, onkologi och rättsmedicin för läkarstudenter, samt tumörbiologikurser för biomedicinstudenter och patologiutbildningar för optiker.

Vi söker nu en ambitiös chefsassistent/administratör som är intresserad av att bidra med kvalificerat stöd (administration och planering) till Professor Janne Lehtiö, och vara en del i vårt team där vi tillsammans vill nå målen med att utveckla framtidens precisionsmedicin.

Prof. Lehtiö leder forskargruppen för Klinisk Proteomik, den nationella faciliteten BioMS’s KI-nod samt Karolinska Universitetssjukhusets kliniska proteomikenhet och core-facilitet. Prof. Lehtiö har flera andra viktiga uppdrag; KI:s Scientific Director för SciLifeLab, styrelseledamot i DDLS-projektet för SciLifeLab samt verksamhetsstyrelsen för Karolinska Comprehensive Cancer Center. Din främsta uppgift är att bistå Prof. Lehtiö i den dagliga verksamheten.

SciLifeLab är ett nationellt infrastruktur- och forskningscentrum inom teknologi- och datadriven biovetenskap och Karolinska Institutet är ett av de fyra värduniversiteten som grundade SciLifeLab. Vi erbjuder ett mycket stimulerande och mångsidigt arbete i ett team av mycket motiverade medarbetare med expertis inom flera områden inom precisionsmedicin och banbrytande teknologier.

Vill du arbeta i en spännande och utvecklande innovativ forskningsmiljö? Vi erbjuder en roll där du bidrar till forskning och kliniknära arbete i toppklass genom att stötta verksamheten på ett kvalitativt och serviceinriktat sätt. Du kommer att ingå i ett team med kunniga kollegor från flera olika discipliner och vara placerad i nya, trevliga lokaler på SciLifeLab. 

Din roll

Du kommer att vara en förstklassig administratör/kommunikatör och kommer att använda ditt initiativ för att på ett så ändamålsenligt sätt hantera varierande och komplexa frågor, och kommer att kunna utveckla goda arbetsrelationer inom gruppen såväl som med externa personer inom akademi, industri och klinik. Vi förväntar oss att du arbetar med minimal handledning, har stor uppmärksamhet på detaljer och kan prioritera uppgifter effektivt. I denna roll ligger ditt fokus på att hjälpa professorn i den dagliga verksamheten. Du kommer att bidra till att prioritera, strukturera och hjälpa till med allt som resulterar i en effektivare arbetsdag.

Arbetsuppgifterna inkluderar, men är inte begränsade till:

 • Organisera och hantera professorns komplexa administration (e-posthantering, koordinering av kalendrar, researrangemang)
 • Organisera möten (interna och externa) och bidra till deras uppföljning (agenda, rapport, upprättande av dokumentation, logistik, protokoll, uppföljning av åtgärder, mm)
 • Planering inför externa partners besök (inkl. researrangemang)
 • Fungera som kontaktpunkt mellan projektledarna, anställda och andra interna och externa partners. Hantera inkommande och utgående korrespondens.
 • Tillhandahålla stöd för administrativ hantering (upphandling, tidrapporter, juridiska dokument, signaturer mm)
 • Tillämpa och ständigt förbättra rutiner för att underlätta en effektiv och professionell kontorsledning.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll behöver du vara en strukturerad, snabbtänkt och serviceinriktad person som kan ha många bollar i luften samtidigt. Du tar initiativ med förmåga att självständigt strukturera och driva processer och arbetsuppgifter framåt. Du sätter dig lätt in i och förstår nya uppdrag och du kan presentera komplexa uppgifter på ett lättförståeligt sätt. Du hittar lösningar och förbättringsåtgärder och kan även omsätta dessa till resultat. Du är lyhörd, kommunikativ och har god social kompetens med förmåga att skapa goda relationer i såväl arbetsgruppen som med uppdragsgivare och intressenter i verksamheten.

Tjänsten kräver:

 • Lägst gymnasieexamen med erfarenhet av administrativt arbete
 • Flera års arbetslivserfarenhet som chefsassistent eller annan liknande erfarenhet
 • Utmärkt datorvana, främst Microsoft Office-kunskaper
 • Utmärkt organisatorisk förmåga
 • Analytisk förmåga och kan sammanfatta information och presentera den på ett professionellt sätt
 • Proaktivt förhållningssätt till problemlösning och öppenhet för förändring
 • Utmärkt svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Goda interpersonella färdigheter, förmåga att etablera och upprätthålla positiva arbetsrelationer, visat lagarbete

Ytterligare meriter

 • Erfarenhet av administration inom högskolevärlden
 • Erfarenhet av samverkan mellan olika discipliner
 • Erfarenhet av arbete inom akademi eller klinisk organisation
 • Erfarenhet av praktiskt arbete kopplat till klinisk proteomik/precisionsmedicin
 • Erfarenhet av praktiskt arbete kopplat till innovation och entreprenörskap
 • Erfarenhet av rådgivning och granskning av juridiska dokument
 • Erfarenhet av undervisning och presentation av vetenskapliga data
 • Kunskaper om cancerforskning
 • Nyfiken och sugen på administrativa frågor/utmaningar

Då tjänsten innebär både självständigt arbete och nära samverkan med professorn fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: SciLifeLab, Solna

Länkar: https://lehtiolab.github.io

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-03-02.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-729/2023
Kontakt
 • Professor Janne Lehtiö, janne.lehtio@ki.se
 • Helena Bäckväll, helena.backvall@ki.se
Facklig företrädare
 • Per Hydbring/Nick Tobin, Saco, per.hydbring@ki.se/nick.tobin@ki.se
 • Henry Wölling, Seko, henry.wolling@ki.se
 • Helen Eriksson,OFR, helen.eriksson@ki.se
Publicerat 2023-02-16
Sista ansökningsdag 2023-03-02

Tillbaka till lediga jobb