Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi är intresserade av att förstå molekylär och synaptisk aktivitet hos de basala ganglierna och hur förändringar av dessa fysiologiska funktioner är ansvariga för olika neuropatologiska tillstånd. För detta ändamål använder vi genetiska musmodeller för att studera neuropsykiatriska störningar (d.v.s. rörelsestörningar, drogberoende och neuroutvecklingsstörningar). Även banbrytande teknologier används (t.ex. konfokal och 2-fotonavbildning, beteendeanalys, fiberfotometri, immunhistokemi, molekylär och cellbiologisk standardteknik).

Din roll

Kandidaten förväntas genomföra elektrofysiologiska inspelningar i akuta hjärnskivor. Hen kommer att ha ett definierat projekt inom en långtidsstudie. Kandidaten förväntas också vara en aktiv aktör inom en vetenskaplig grupp med presentation av sina resultat i labbmöten, utforma och genomföra experiment, analysera och tolka resultat samt delta i vetenskapliga diskussioner. Vi kommer att tillhandahålla den utbildning som krävs för att möta dessa förväntningar i tid.Här beskriver du ansvarsområden och arbetsuppgifter.

Vem är du?

Kandidater som söker bör ha en kandidatexamen i biologi (eller motsvarande) i början av anställningstiden och ha tidigare laboratorieerfarenhet i en neurovetenskaplig forskningsgrupp (eller motsvarande). Vi kommer att prioritera kandidater med erfarenhet av synaptisk fysiologi (t.ex. patchclamp-fysiologi i akuta hjärnskivor).

Kandidaten bör vara mycket organiserade och ambitiösa med utmärkta kommunikationsförmåga på engelska. Interpersonella färdigheter är viktiga och vi betonar personens förmåga som lagspelare och att bidra till en trevlig arbetsmiljö.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 februari 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vi behöver också en emailadress till minst en mentor som vi kommer att kontakta som referens. Det här är en tidsbegränsad tjänst på upp till 11 månader.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-615/2023
Kontakt
  • Emanuela Santini, emanuela.santini@ki.se
Facklig företrädare
  • Björn Meister, SACO, bjorn.meister@ki.se
  • Henry Wolling, SECO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2023-02-13
Sista ansökningsdag 2023-02-24

Tillbaka till lediga jobb